Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2), NASZE SZKOLENIA » Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza

Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza


Kolejne szkolenie w ramach Akademii Hotelarza, które odbyło się 16 września jak zwykle w czterogwiazdkowym Airport Hotel Okęcie w Warszawie, poświęcone było „Zarządzaniu nowoczesną gastronomią hotelową”. Uczestnicy, którzy brali w nim udział, wystawili wszystkim elementom szkolenia minimum 5 w skali 6-punktowej.



Prowadzący spotkanie Wojciech Fronczak, który w ostatniej chwili zastąpił Andrzeja Przeniosło, który niestety nie mógł w tym dniu dotrzeć do Warszawy, to hotelarz i gastronom z ponad 30-letnim stażem zawodowym, z czego większość spędził w 5-gwiazdkowych hotelach sieciowych. Przed miesiącem objął stanowisko dyrektora gastronomii w hotelu Airport Hotel Okęcie.



Wojciech Fronczak omówił kwestie związane m.in. z mierzeniem i optymalizacją wskaźników food cost, beverage cost i average check. Szczegółowo rozpracował również rachunek zysków i strat w hotelowej gastronomii.
W popołudniowej części szkolenia uczestnicy doskonalili swoje kompetencje z zakresu efektywnego projektowania menu restauracji w zależności od typu obiektu, usług dodatkowych w restauracji i najefektywniejszych i sprawdzonych metod marketingu restauracji, czyli co należy zrobić, aby goście hotelowi zostali w obiekcie, a restauracja przyciągała także klientów z zewnątrz?

Na kolejne szkolenie „Rekrutacja i zarządzanie personelem w hotelu i restauracji” zapraszamy już 13 października, 1. dnia targów WorldHotel.

Szczegóły na www.aksademiahotelarza.com

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Wkrótce otwarcie hotelu Renaissance w Warszawie

W marcu tego roku pierwszych gości przyjmie pięciogwiazdkowy hotel zlokalizowany bezpośrednio przy Lotnisku Chopina w Warszawie, pierwszy w Polsce obiekt marki Renaissance, należącej do Marriott (...)

Zdobyć i utrzymać najlepszych pracowników

Coraz niższy wskaźnik bezrobocia i coraz wyższe oczekiwania finansowe personelu powodują, że właściciele i osoby zarządzające hotelami muszą na nowo definiować swoje podejście do rynku (...)

Turcja – jakość w dobrej cenie

Tureckie hotele nie bez powodu szczycą się bardzo dobrą jakością w stosunku do ceny. Standard zdecydowanej większości z nich nie odbiega od tego, czego oczekują (...)

Nowi dyrektorzy w hotelach Chopin Airport Development

Adriana Biernatowicz-Jadczak, dotychczasowa dyrektor trzygwiazdkowego hotelu Hampton by Hilton Airport Warszawa awansuje do pięciogwiazdkowego Renaissance Warszawa Airport, gdzie będzie pełnić funkcję zastępcy dyrektora hotelu. W (...)

Hotel Aquarion w Zakopanem przyjął pierwszych gości

Otwarty został hotel Aquarion ze 136 pokojami, restauracją na 180 gości i trzema salami konferencyjnymi, połączony z aquaparkiem, należącym do spółki Polskie Tatry. Hotel zarządzany (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:





Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA