Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne
O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2), NASZE SZKOLENIA » Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza

Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza


Kolejne szkolenie w ramach Akademii Hotelarza, które odbyło się 16 września jak zwykle w czterogwiazdkowym Airport Hotel Okęcie w Warszawie, poświęcone było „Zarządzaniu nowoczesną gastronomią hotelową”. Uczestnicy, którzy brali w nim udział, wystawili wszystkim elementom szkolenia minimum 5 w skali 6-punktowej.



Prowadzący spotkanie Wojciech Fronczak, który w ostatniej chwili zastąpił Andrzeja Przeniosło, który niestety nie mógł w tym dniu dotrzeć do Warszawy, to hotelarz i gastronom z ponad 30-letnim stażem zawodowym, z czego większość spędził w 5-gwiazdkowych hotelach sieciowych. Przed miesiącem objął stanowisko dyrektora gastronomii w hotelu Airport Hotel Okęcie.



Wojciech Fronczak omówił kwestie związane m.in. z mierzeniem i optymalizacją wskaźników food cost, beverage cost i average check. Szczegółowo rozpracował również rachunek zysków i strat w hotelowej gastronomii.
W popołudniowej części szkolenia uczestnicy doskonalili swoje kompetencje z zakresu efektywnego projektowania menu restauracji w zależności od typu obiektu, usług dodatkowych w restauracji i najefektywniejszych i sprawdzonych metod marketingu restauracji, czyli co należy zrobić, aby goście hotelowi zostali w obiekcie, a restauracja przyciągała także klientów z zewnątrz?

Na kolejne szkolenie „Rekrutacja i zarządzanie personelem w hotelu i restauracji” zapraszamy już 13 października, 1. dnia targów WorldHotel.

Szczegóły na www.aksademiahotelarza.com

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

IHG dołącza do grona Sponsorów Hotel Trends Poland&CEE 2018

IHG, jedna z wiodących firm hotelarskich na świecie, dołączyła do grona Sponsorów Złotych konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2018, która odbędzie się w dniach w dniach (...)

Kamila Wódczyńska zarządza hotelem Puro Kraków Kazimierz

Dyrektor generalną otwartego na początku lipca hotelu Puro Kraków Kazimierz jest Kamila Wódczyńska, która już od jesieni ub.r. odpowiedzialna była za jego pre-opening. Wcześniej przez (...)

Wmurowano kamień węgielny pod Holiday Inn Express w Rzeszowie-Jasionce

33,9 mln zł (282,5 tys. zł za pokój) kosztować ma budowa hotelu Holiday Inn Express IV generacji, który powstanie w bezpośrednim sąsiedztwie Portu Lotniczego Rzeszów-Jasionka (...)

Wkrótce otwarcie hotelu Hel

1 sierpnia ma nastąpić otwarcie 60 pokojowego hotelu Hel, mieszczącego się przy ulicy Admirała Steyera w Helu. Właścicielem obiektu jest Przedsiębiorstwo Budowlane Margo. 4-gwiazdkowy hotel (...)

Mextra Sponsorem Złotym konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2018

Firma Mextra, lider branży mebli bankietowych w Polsce,po raz kolejny dołączyła do grona sponsorów konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2018, która odbędzie się w dniach w (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA