Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        


HOTELARZ » PERSONALIA, Z Branży » Michał Zgud szefem kuchni Metopolo by Golden Tulip z chińskim menu

Michał Zgud szefem kuchni Metopolo by Golden Tulip z chińskim menu


Michał Zgud został szefem kuchni w nowo otwartym hotelu Metropolo by Golden Tulip w Krakowie – pierwszym hotelu pod marką Metropolo poza Chinami.  W hotelu działa restauracji Yulan, jedyna w Krakowie oferująca prawdziwą kuchnię chińską.


Michał Zgud karierę w gastronomii rozpoczynał w restauracjach w Wielkiej Brytanii, gdzie pracował w latach 2005-2012, następne dwa lata spędził w USA w Wentworth Golf Club i Disney Cruise Line. Po powrocie do Krakowa pracował w restauracji Papryczki 5, potem przez rok był szefem kuchni hotelu andel’s by Vienna House, ponownie wyjechał do Wlk. Brytanii, a od września 2017 r. był szefem kuchni w InterHouse Hotel Kraków z centrum konferencyjno-biznesowym.

W restauracji Yulan serwowane są m.in. naleśniki Jiang Bing z dodatkiem przypraw, omlet po chińsku z szalotką i bulwiastym czosnkiem, chińska zupa pomidorowa z jajkiem, małże po syczuańsku, tofu Mapo w sosie ostrygowym. Restauracja proponuje jednak także smaki typowo europejskie, jak consomme jagnięce z kolendrą, polędwiczka wieprzowa w sosie karmelowym czy smażony filet z okonia morskiego. – Smaki Chin są oczywiście wątkiem przewodnim proponowanych przez nas dań, jednak chcieliśmy także dać naszym gościom element europejski, wszak hotel Metropolo to chińskie art deco w centrum Europy. Mam nadzieję, że zaspokoimy gusta wszystkich gości i wrócą tu nie tylko ze względu na komfort samego hotelu, ale także będą zaglądać do samej restauracji – mówi szef kuchni Metropolo by GoldenTulip Michał Zgud.


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Samsung Sponsorem Strategicznym Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019

Firma Samsung Electronics –światowy lider w zakresie rozwiązań informatycznych, została trzeci rok z rzędu Sponsorem Strategicznym konferencji Hotel Investment Trends Poland & CEE, która w (...)

Qubus wróci do Katowic?

Sieć hotelowa Qubus Hotel, nieobecna w Katowicach od 2016 roku, po tym jak miejsce hotelu Qubus Prestige zajął Courtyard by Marriott, planuje powrót do tego (...)

InterContinental i Huawei tworzą pierwszy na świecie smart hotel 5G

InterContinental, Shenzhen Telecom i Huawei podpisały strategiczną umowę o współpracy na rzecz stworzenia pierwszego na świecie smart hotelu 5G. Projekt, poprzez wprowadzenie pierwszej w branży (...)

HIT 2019: Po ilu latach zwraca się hotel? Jak właściwie zaplanować koszty i przychody z inwestycji hotelarskiej?

Budowa hotelu to koszt kilkudziesięciu, a nieraz nawet kilkuset milionów złotych. Aby ta ogromna inwestycja przyniosła spodziewany zysk, należy ją mądrze i precyzyjnie zaplanować pod (...)

Mikołaj Wild Gościem Specjalnym Hotel Investment Trends Poland&CEE 2019

Mikołaj Wild, Sekretarz stanu i Pełnomocnik Rządu ds. Centralnego Portu Komunikacyjnego dla RP, został Gościem Specjalnym konferencji Hotel Investment Trends Poland & CEE, która odbędzie (...)

Bezpłatny newsletter
  2019-04-15 Kelner/Kelnerka Warszawa
  2019-04-12 Kierownik Restauracji Kraków
  2019-04-17 RECEPCJONISTA / RECEPCJONISTKA Warszawa
Z Branży






Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl    

Polski Jubiler www.polskijubiler.pl     Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl Polityka prywatności