Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne

Advertisement

O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


BTF – Business Tourism Fairs w Warszawie

128 wystawców (w tym 107 obiektów i firm konferencyjnych)wzięło udział w VII Targach Obiektówi Usług Konferencyjno-Szkoleniowych ForumTurystyki Biznesowej (BTF – Business TourismFairs). Te jedyne w Polsce targi adresowane dozleceniodawców imprez biznesowych odbyły sięw Warszawie w dniach 23–24 listopada ub.r. Odwiedziło jeblisko 4 tys. osób (reprezentujących środowiska planistówkonferencyjnych, zleceniodawców i organizatorów imprezfirmowych, menedżerów personalnych). Kolejna edycja BTFodbędzie się w Warszawie w [...]

Adam Dąbrowski

EXPLORIS REKREACJA I SZKOLENIAOracuje na stanowisku wiceprezesazarządu dwóch spółek Exploris –TP Sircom Szkolenia i RekreacjaSp. z o.o. oraz TP Edukacja i WypoczynekSp. z o.o., które zarządzają siecią26 obiektów hotelowych na tereniecałego kraju. Wcześniej (od czerwca2000 r. do marca 2003 r.) zajmował stanowiskoszefa działu marketingu sieciGeovita oraz był zastępcą dyrektora w Ośrodku SzkoleniowymG e o v i t aw Jadwisinie. W [...]

Hol recepcyjny

Hol recepcyjnyto wizytówka.Ten pierwszykontakt z hotelemwpływa naocenę obiektu.Co zrobić,by uwieść gości?Jakich błędównależy unikać? Zanim znajdziemy się w lepiej lub gorzej zaprojektowanejrecepcji, musimy przejść przez tzw.strefę wejścia. Drzwi – przedsionek – drzwi; wydajesię, że tego nie można zepsuć. Niestety, rzeczywistośćprzekonuje nas, że jest inaczej. Wejście do hotelu Architekci wskazują dość częsty błąd popełnianyprzy projektowaniu wejść do hoteli: ich niewystarczającąwidoczność z ulicy. [...]

The Art of Excellence

David Shaw prezentuje w tej książce najpiękniejsze zakątki światai – na ich tle – wykwintne potrawy w eleganckich restauracjach. Światkulinarny jest połączeniem sztuki i kultury wszystkich zakątków kuliziemskiej – oto przesłanie tej publikacji. David Shaw, oprócz zbiorupilnie strzeżonych tajemnic kucharskichnajlepszych szefów kuchni, przedstawiatakże historię koniaku. Dodatkowo: płytaCD z 50 przepisami wybranych potrawz najlepszych restauracji. „The Art of Excellence”to rarytas, tym [...]

Managing Hotels Effectively

Lessons from Outstanding General ManagersAutor – Eddystone C. NebelManaging Hotels EffectivelyLondyn 2002Cena 46,95 £ (65,30 €) Książka składa się z następujących rozdziałów:  Otoczenie biznesuhotelarskiego  Serwis, ludzie, zyski w hotelarstwie  Planowaniestrategiczne  Planowanie w hotelarstwie  Organizacja hotelu, koordynacjadziałalności w hotelu  Personel  Motywowanie pracowników  Komunikacja w hotelu  Kierowanieludźmi  Kontrolowanie działalnościw hotelu  Dochody i koszty  Kontrola  Charakterystyka osobista generalnegomenedżera  Codzienna działalność menedżerahotelu. Autor – [...]

Przegląd stron internetowych

Asian Hotel & Catering Times www.thomsonpress.com.hk/ahct.html Na stronie znajdziemy m.in. artykuł o zabezpieczeniach w hotelu.Skanery tęczówki, rąk i linii papilarnych, rozpoznawanie głosu i konturów twarzy – artykuł napisany w kontekście ataku na Hotel Marriott w Dżakarcie (w maju 2003 r.) przedstawia ofertę producentów dla hotelarstwa w tym zakresie. Znajdziemy tu też tekst wyjaśniający, dlaczego w hotelach podaje się lurowatą kawę [...]

Mariusz Wieczorek

Comber sarni szpikowany boczkiem wędzonym

Capp… capp…Cappucino

Włosi mówią cappuccio, ponieważ przypomina im kapucyńskie kaptury. Przyrządzane z espresso i spienionego mleka jest rozkoszą dla podniebienia. Nie ma dobrego cappuccino bez najlepszej kawy i doskonałegokrowiego mleka, dzięki któremu kożuszekna kawie jest delikatniejszy i bardziej puszysty.Cappuccino, jak twierdzą jego smakosze, może byćpite bez cukru, ponieważ samo w sobie ma już słodkąśmietankę. Inni jednak przekonują, że odrobina cukrutylko podkreśli smak [...]

Wino z południa Włoch

Autor: Zbyszek Bugaj

Południe Włoch wytwarza prawdziwemorze wina. Jego jakość, dzięki pomocyspecjalistów z Nowego Świata,szybko poprawia się. W Polscemożna już kupić przyzwoite i – co ważne –tanie wytrawne wino z Sycylii lub Apulii Sycylia Wyspa produkuje tyle wina, ile Australia, Chile i Bułgariarazem wzięte! Unia Europejska za wszelką cenęstara się ograniczyć miejscową nadprodukcję, wciążjednak lokalne winnice zajmują 130 tys. ha powierzchni,co czyni je [...]


Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:

    Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/430725843691187/feed?access_token=523429247715089|6XpZEG9aSMSGo4VzbtiGEgb8UdA) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Connection timed out in /0/fb/refresh.php on line 22

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /0/fb/refresh.php on line 31





Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA