Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




09/2018

ht-2018-09

Wprowadzamy do Polski nowe marki

ht-2018-09a-30

Rozmowa z Adamem Koniecznym, dyrektorem ds. rozwoju w Europie Środkowo-Wschodniej Louvre Hotels Group, o nowych hotelach i markach sieci w Polsce oraz planach stworzenia największej sieci hotelarskiej na świecie Louvre Hotels Group jest jedną z trzech największych globalnych sieci hotelarskich na polskim rynku z 18 obiektami. Kiedy osiągniecie granicę 20 hoteli? 1 grudnia – na ten dzień zaplanowane jest otwarcie [...]

Polskie hotelarstwo – na jakim etapie się znajduje

Autor: Gheorghe Marian Cristescu
ht-2018-09a-32

Zaczynając rozmowę o hotelarstwie, a przede wszystkim o inwestycjach, każdy patrzy na wyniki już działających hoteli, na ich sprzedaż, na sytuację makroekonomiczną i rynkową w Polsce. I widzimy od jakichś dwóch lat – 2016, 2017 – że to były bardzo dobre lata, wręcz rekordowe dla naszego rynku hotelowego. Rok 2018 również zaczął się bardzo dobrze i powinien przynieść kolejne rekordy, [...]

Polski rynek hotelarski – gdzie inwestować?

ht-2018-09a-34

Podczas konferencji HIT – Hotel Investment Trends Poland CEE, która odbyła się w maju w hotelu Renaissance, jeden z głównych paneli poświęcony był polskiemu rynkowi hotelarskiemu i inwestycji hotelowych z udziałem Ireneusza Węgłowskiego, wiceprezesa Orbis SA, prezesa Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego; Janusza Mitulskiego, dyrektora ds. rozwoju sieci Marriott International w regionie CEE, i Andrzeja Wójcika, prezesa Satoria Group. Rafał Szubstarski [...]

RAPORT ŚNIADANIA HOTELOWE 2018. Na dobry początek dnia

ht-2018-09a-38

Śniadanie hotelowe z wyborem 50 czy 100 produktów, 10 czy 20 rodzajów pieczywa, pięciu czy 10 dań ciepłych? Na co goście zwracają szczególną uwagę w menu? Jakie są trendy kulinarne i jakie standardy gastronomiczne wyznaczają sieci hotelowe w Polsce? Aby odpowiedzieć na te pytania, zbadano poczynania pięciu dużych sieci hotelowych w Polsce, zapytano o zdanie kulinarnych ekspertów oraz zebrano opinie [...]

Śniadanie najczęściej kończy pobyt gościa

ht-2018-09a-40

Mariusz Kubala, dyrektor operacyjny ds. hoteli, członek zarządu Satoria Group SA członek zarządu Satoria Group SA Śniadanie to element najczęściej kończący pobyt gościa w hotelu. Z tego względu powinno być dla niego dobrym doświadczeniem, jeżeli chcemy liczyć na jego powrót. Standardowa oferta śniadaniowa jest podobna we wszystkich hotelach – bufet zimny i gorący, pieczywo oraz napoje. W naszych hotelach gościmy [...]

Jak na targu śniadaniowym

ht-2018-09a-41

Ewa Nowakowska, dyrektor generalna Vienna House Easy Cracow „Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia” – słyszymy to od dawna od rzeszy dietetyków, lekarzy i specjalistów ds. żywienia. Z tego, co obserwujemy, nasi goście rzeczywiście przykładają bardzo dużą wagę do tego posiłku. Dowodem na to jest zauważalny wzrost liczby rezerwacji pokoi ze śniadaniem. W hotelach linii Vienna House Easy śniadanie jest jednym [...]

Śniadania pełnowartościowe

ht-2018-09a-42

Aneta Stępkowska, dyrektor generalna Courtyard by Marriott Warsaw Airport To, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia – my, hotelarze, wiemy od zawsze, a od pewnego czasu eksperci od żywienia potwierdzają tę tezę. Naszym hotelowym gościom powinno kojarzyć się z brakiem pośpiechu, celebracją, zapachem świeżo parzonej kawy, kakao i innymi miłymi aromatami. Staramy się, żeby goście z przyjemnością schodzili [...]

Idealna kawa na początek dnia

Autor: Grzegorz Staszowski, Segafredo Zanetti Poland
ht-2018-09a-43

Według badań Food Research Institute 70 proc. Polaków regularnie pije kawę, a aż 50 proc. rozpoczyna nią każdy dzień. Nierzadko zdarza się, że gość hotelowy spieszy się na ważne spotkanie i jedyne, czego w danym momencie potrzebuje, to dobra kawa, szybko i sprawnie przygotowana. Serwowanie kawy w hotelach odbywa się na różne sposoby. Z ekspresu automatycznego, przelewowego, kolbowego Jednym z [...]

Jak radzić sobie z kawą w hotelu?

Autor: Jacek Czauderna, Hello Coffee
ht-2018-09a-44

Kawa jest zawsze nieodłącznym elementem podczas pobytu w hotelu czy centrum konferencyjnym. Jednak większość obiektów hotelarskich i konferencyjnych serwuje kawę nierównej jakości. Dlaczego tak się dzieje i co można zrobić, aby wyeliminować ten problem? Serwowana jest na wiele sposobów – od słoika z łyżeczką i wrzątkiem poprzez ekspresy przelewowe po zaawansowane automatyczne ekspresy do serwowania różnych rodzajów kaw czarnych, białych, [...]


Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA