Archiwum
Aktualności
Hotel z Pomysłem
Akademia Hotelarza
Konferencje
HT - Hotel Trends Poland&CEE
HIT - Hotel Investment Trends Poland&CEE
Reklama
Kontakt
PL
|
EN
GASTRONOMIA
GASTRONOMIA
Szef Kuchni: Manager czy Kucharz?
2012-03-21
Czy ktoś z odwiedzających restaurację hotelową zastanawiał się kiedyś choć przez chwilę, ilu kucharzy jest zaangażowanych w przygotowanie dania, które otrzymuje...
Ulga na zakup nowych technologii w hotelarstwie i gastronomii
2011-09-29
Ulga na nabycie nowych technologii, pomimo kilkuletniej historii swojego istnienia oraz wymiernego wpływu na zmniejszenie podstawy opodatkowania, nie cieszy się zbyt...
Jak polepszyć swoje śniadania
2011-09-28
Śniadanie jest zazwyczaj ostatnią rzeczą, jakiej doświadcza gość ze strony hotelu przed wymeldowaniem się. A więc tworzy ono to „ostatnie wrażenie”, z którym...
Nastrój hotelowej gastronomii, czyli kawa w kieliszku i ciasto z molekularnymi dodatkami
2010-04-12
W hotelowej kawiarni gościa warto czasem zaskoczyć podając mu np. espresso w eleganckim kieliszku do tequili. Na pewno spodobają mu się serwowane do kawy ciastka z...
Jak przyjęcie, to tylko w hotelu
2009-09-02
Autor jest kierownikiem Katedry Hotelarstwa i Gastronomii w Wyższej Szkole Ekonomicznej AlmaMer Gastronomia hotelowa otwarta jest na gości hotelowych, osoby indywidualne...
Czekoladki hotelowe do poduszki tradycja rodem z Wiednia wzięta!
2009-04-06
Powstał spór o to kto pierwszy wprowadził czekoladki do hotelowych pokoi i od razu... na pościel. Temat bardzo wąski, ale z przeglądu starych kronik wynika, że to...
Do hotelu na kawę
2009-04-01
Żaden hotelarz w Europie nie ma wątpliwości, że elegancka i kameralna kawiarnia to prestiż dla obiektu i inwestycja o stopie zwrotu trudnej do przecenienia. Bez...
Talerz we franczyzie
2008-12-17
Joanna Pieńczykowska Autorka jest dziennikarką dziennika "Polska - The Times"Przychody polskiej gastronomii rosną w tempie ok. 7,7 proc. rocznie. Coraz więcej...
Nacierają restauracje
2008-11-14
Joanna Pieńczykowska Autorka jest dziennikarką gazety "Polska - The Times"Po okresie zastoju znów zaczęła rosnąć liczba lokali gastronomicznych w obiektach...
Mała kawa, duża sztuka
2008-11-14
Przygotowanie właściwego espresso to prawdziwa sztuka. Nawet najlepszy ekspres ciśnieniowy i najdroższa mieszanka kawy na świecie nie jest w stanie zastąpić baristy...
Posts navigation
Starsze wpisy
Nowsze wpisy
9
2024
SPIS TREŚCI
PRENUMERATA PAPIEROWA
PRENUMERATA CYFROWA
GŁOŚNE IMPREZY
/
Four Points by Sheraton Mokotów otworzył Suwak 7 Garden
SPA
/
Specyfika wakacji w hotelowych SPA– hotele pełne, SPA niekoniecznie
TECHNOLOGIE I WYPOSAŻENIE
/
Jak dbać o czystość wykładzin, aby służyły jak najdłużej
RYNEK HOTELI
/
9 Forum Hotelarzy IGHP z udziałem ministra Sławomira Nitrasa
TEMAT NUMERU
/
Optymalizacja kosztów inwestycji hotelowej– jak mądrze wydawać pieniądze
W celu przypomnienia hasła prosimy o kontakt:
bok@pws-promedia.pl