InAzia – nowa restauracja w Sheratonie

W ofercie kulinarnej warszawskiego Sheratona pojawiła się nowa propozycja – restauracja InAzia serwująca kuchnię Azji Południowo-Wschodniej. Szefem kuchni został Marcin Sasin. Restaurację stworzono, aby serwować tradycyjną kuchnię Azji w nowoczesny sposób, oferując kulinarną podróż przez Tajlandię, Wietnam, Singapur i Chiny, a także smaki i aromaty Indonezji. Restaurację wyróżniają dania przygotowywane na oryginalnych składnikach, które szef […]

Czytaj dalej


Facebook i TripAdvisor kanałami sprzedaży

W ciągu kilku ostatnich lat reklama w wyszukiwarkach stała się dla hotelarzy jednym z najistotniejszych obszarów marketingu online. W tym roku zwrot „Search Engine Marketing” może zyskać kilka dodatkowych znaczeń – swoje nowe wyszukiwarki zaprezentowali bowiem giganci social media: TripAdvisor i Facebook. Rozmawiając z hotelarzami bardzo często otrzymuję pytania o serwisy społecznościowe. Najczęściej są to […]

Czytaj dalej


Nowe rozwiązania UPC Biznes dla hoteli

50 kanałów Telewizji Cyfrowej UPC dla gości hotelowych – to jeden z pakietów telewizyjnych oferowanych przez UPC Biznes. Od marca UPC Biznes oferuje też obiektom hotelowym telewizję w oparciu o nowoczesne rozwiązanie zapewniające szerokie możliwości dostarczania programów telewizyjnych, także tych tworzonych lokalnie, do pokoi i stref wspólnych w hotelu. Dzięki pakietowi 50 kanałów goście mają […]

Czytaj dalej


Hotel przy kawie i ciastku

Kawa w hotelu funkcjonuje w dwóch wymiarach – śniadaniowym, gdy chcą się jej napić wszyscy i dużo oraz kawiarniano-restauracyjnym – gdy goście się nią delektują. Dlatego hotele powinny zamawiać dwa rodzaje ziaren. Szefowie gastronomii powinni zwrócić uwagę, aby rano serwować mieszanki o sporej zawartości kofeiny, dobrze mieszające się z mlekiem. Dobrej jakości produkty kosztują ok. […]

Czytaj dalej


Nowi dyrektorzy hoteli B&B

Dyrektorem warszawskiego hotelu sieci B&B została Kamila Henssien, która do tej pory pełniła tę funkcję w hotelu B&B Toruń. W wyniku awansu wewnętrznego jej obowiązki w toruńskim obiekcie przejął dotychczasowy zastępca dyrektora, Tomasz Nowakowski. Nowa dyrektor hotelu B&B Warszawa-Okęcie, Kamila Henssien, karierę zawodową w branży hotelarskiej rozpoczęła w 2002 roku w Louvre Hotels Group na […]

Czytaj dalej


Co to znaczy dobry program wellness

Słowo wellness zaczyna być wszechobecne w naszym życiu. Wszystko mamy wellness: ubrania, artykuły spożywcze, ale zazwyczaj jest to tylko slogan, wykorzystujący modę na to zjawisko? A jak naprawdę jest z programami wellness w hotelach SPA? Czy na pewno są to programy wellness, czy też tylko wykorzystują modne słowo? Filozofia wellness to bardzo szerokie pojęcie. Dobre […]

Czytaj dalej


Wózki dla PURO i Poziomu 511

Zwycięzcy VI edycji konkursu „Hotel z Pomysłem 2012” – PURO Hotel Wrocław i Poziom 511 Design Hotel & SPA z Ogrodzieńca otrzymali w nagrodę wózki wielofunkcyjne Numatic od sponsora konkursu firmy Numatic. Obydwu hotelom raz jeszcze gratulujemy. Wszystkie obiekty hotelowe zapraszamy do trwającej już kolejnej edycji konkursu, o którym więcej piszemy na stronach 42 – […]

Czytaj dalej


Thermal&Ski Białka Tatrzańska

4-gwiazdkowy hotel Bania Thermal&Ski w Białce Tatrzańskiej to kwintesencja pomysłów biznesowych góralskiej rodziny Dziubasików, która w znacznym stopniu przyczyniła się do dynamicznego rozwoju tej małej, tatrzańskiej miejscowości. To połączenie przywiązania do natury, obyczajów Podhala z nowoczesnością i luksusem.   Charakter miejsca oddaje przymiotnik termalno- narciarski. Jest to jedyny hotel w Polsce umiejscowiony równocześnie vis a […]

Czytaj dalej


5. Konferencji Inwestycji Hotelowych

Czy rok 2013 będzie czasem wytężonej pracy dla sieci hotelowych, które w coraz większej mierze rozwijają się poprzez przejęcia obiektów już istniejących? Na co postawią hotelarze? Czy lepiej inwestować w hotele z najwyższej półki, czy skupić się na obiektach ekonomicznych? Na te pytanie będą starali się odpowiedzieć eksperci podczas 5. Konferencji Inwestycji Hotelowych, która odbędzie […]

Czytaj dalej