Wysokość środków niezbędnych do wybudowania hotelu wynosi od 200-250 tys. zł na pokój (pod klucz) w hotelu budżetowym do blisko 500 tys. zł na pokój w dobrym hotelu 4-gwiazdkowym. Do tego należy doliczyć koszt działki, który może wahać się w przedziale 5-10 mln zł – o tym między innymi przeczytać można w ABC Inwestycji Hotelowych […]
NASZE RAPORTY
Raport z ryku HoReCa 2018 – Katalog Dostawców
Pobierz w wersji elektronicznej publikację przygotowana przez redakcje czasopism „Hotelarz” i „Restauracja” w której piszemy m.in. o otwarciach największych hoteli planowanych na najbliższe lata, prognozach dotyczących rynku, planach inwestycyjnych sieci hotelarskich, a także trendach w gastronomii. Wewnątrz na 100 stronach m.in. o stanie posiadania i planach inwestycyjnych 30 największych sieci i operatorów na rynku, trendach […]
ABC Inwestycji Hotelowych 2017/2018
Uruchomienie ekonomicznego hotelu ze 100 pokojami wymaga minimum 20 mln zł. Koszt takiego samego hotelu w wysokim standardzie to co najmniej 40 mln zł. Większość tej sumy pochodzi zazwyczaj z długoletniego kredytu. Dlatego przed podjęciem się takiej inwestycji warto przede wszystkim wyposażyć się w wiedzę, na czym ona polega, aby krótko po otwarciu hotelu (albo […]
Raport z rynku HoReCa 2017
Prognozy dotyczące rynku, plany inwestycyjne sieci hotelarskich, największe otwarcia planowane na najbliższe lata, a także trendy w gastronomii. O tym wszystkim przeczytasz w Raporcie z rynku HoReCa 2017 To już 14. edycja tego najważniejszego na rynku i oczekiwanego przez branżę raportu branżowego czytanego przez właścicieli i menadżerów hoteli i restauracji, analityków bankowych, deweloperów, […]
ABC Inwestycji Hotelowych 2016/2017
Raport ABC Inwestycji Hotelowych 2016/2017 opracowany przez redakcję miesięcznika „Hotelarz” to publikacja, której przeznaczeniem jest pomoc inwestorom wkraczającym w branżę hotelarską, natomiast tym, którzy od wielu lat w niej działają, raport pozwoli uporządkować swoją wiedzę. Otwórz e-wydanie Przypominamy, że wszyscy prenumeratorzy pisma w ramach prenumeraty otrzymują wygodną wersję drukowaną dodatków i raportów do czasopisma (w […]
Raport z rynku HoReCa 2016
Prognozy dotyczące rynku, plany inwestycyjne sieci hotelarskich, największe otwarcia planowane na najbliższe lata, a także trendy w gastronomii, oraz megatrendy w hotelarstwie i turystyce. O tym wszystkim przeczytasz w Raporcie z rynku HoReCa 2016 To już 13. edycja tego najważniejszego na rynku i oczekiwanego przez branżę raportu branżowego czytanego przez właścicieli i menadżerów hoteli i […]
ABC Inwestycji Hotelowych 2015/2016
Udostępniamy kolejną, ósmą już edycje rocznego raportu ABC Inwestycji Hotelowych opracowanego przez redakcję najpopularniejszego czasopisma branży hotelarskiej – miesięcznika Hotelarz. Wewnątrz m.in.: Ile kosztuje hotel Koszty franszyzy Nowa edycja USALI ABC Projektowania pokoju hotelowego Nowoczesny design hotelu
Raport z rynku HoReCa 2015
Udostępniamy e-wydanie najważniejszego na rynku i oczekiwanego przez branżę corocznego raportu czytanego przez właścicieli i menadżerów hoteli i restauracji, analityków bankowych, deweloperów, inwestorów instytucjonalnych i indywidualnych oraz architektów. Przygotowany przez redakcje Hotelarza i Restauracji, czołowych pism branży, Raport z Rynku HoReCa 2015 to ponad 100 stron fachowej wiedzy opracowanej przy współpracy najlepszych specjalistów i praktyków, […]
ABC Inwestycji Hotelowych 2014/2015
Udostępniamy Wam kolejną, siódmą już edycje rocznego raportu ABC Inwestycji Hotelowych opracowanego przez redakcję najpopularniejszego czasopisma branży hotelarskiej – miesięcznika Hotelarz. Otwórz e-wydanie Analiza lokalizacji w praktyce >> Zbudować hotel co jest ważne dla architekta >> Uruchomienie hotelu i zarządzanie we wstępnej fazie zarządzania >> Ustalanie cen i segmentyzacja grup >> Franczyza – koszty […]
Raport z rynku HORECA w Polsce
Udostępniamy pełną wersję najważniejszego na rynku i oczekiwanego przez branżę corocznego raportu czytanego przez właścicieli i menadżerów hoteli i restauracji, analityków bankowych, deweloperów, inwestorów instytucjonalnych i indywidualnych oraz architektów. Przygotowany przez redakcje „Hotelarza” i „Restauracji”, czołowych pism branży, Raport z Rynku HoReCa 2014 to 100 stron fachowej wiedzy opracowanej przy współpracy najlepszych specjalistów i praktyków, […]