HIT PO PANDEMII

23 maja w hotelu Renaissance Warszawa odbyła się – pierwsza po trzech latach w pełni stacjonarna bez żadnych obostrzeń – konferencja HIT. Hotel Investment Trends Poland & CEE to największa platforma networkingowa dla inwestorów hotelarskich i uczestników procesu inwestycyjnego w Europie Środkowo-Wschodniej. W tym roku zgromadziła ponad 300 uczestników, którzy mogli się wreszcie spotkać bezpośrednio […]

Czytaj dalej


25 lat Polskich Hoteli Niezależnych

W hotelu Willa Port w Ostródzie odbyły się uroczyste obchody 25-lecia działalności organizacji Polskie Hotele Niezależne (działającej wcześniej pod marką Polish Prestige Hotels i Harmony Polish Hotels). Wieczorem odbył się Bal Hotelarza. Cele przyświecające powstaniu działającego od ćwierćwiecza konsorcjum marketingowego to przede wszystkim wsparcie polskich obiektów. Podczas zjazdu prezes sieci Elżbieta Lendo zaprezentowała działalność Polskich […]

Czytaj dalej


HIRo 2021/2022 – nagrody Hotelarskie Inwestycje Roku

Podczas konferencji HIT – Hotel Investment Trends w hotelu Renaissance Airport odbyła się gala, na której ogłoszeni zostali zwycięzcy konkursu HIRo – Hotelarskie Inwestycje Roku 2021/2022. To już czwarta edycja tej nagrody, ale pierwsza od trzech lat, gdy wreszcie wszyscy laureaci oraz goście mogli się spotkać bezpośrednio, cieszyć się i gratulować. Można ją uznać za […]

Czytaj dalej


Wybrano szefa kuchni hotelu Ferreus Kraków Old Town

Paweł Górski, ostatnio szef kuchni hotelu Best Western Plus w Krakowie, a wcześniej m.in. Park Inn by Radisson, objął stanowisko szefa kuchni w przygotowywanym do otwarcia 5-gwiazdkowym hotelu Ferreus Kraków Old Town. Paweł Górski karierę zaczynał w 2000 r. w krakowskich restauracjach Metropolitan i Na Wawelu, w której w latach 2002-2005 był zastępcą szefa kuchni. […]

Czytaj dalej


Miłosz Kowalski szefem kuchni Hyatt Place Kraków

Miłosz Kowalski, ostatnio dyrektor kulinarny Pieniny SPA Resort w Szczawnicy, a wcześniej m.in. szef kuchni krakowskiego hotelu Puro Kazimierz, objął funkcję executive chef w przygotowywanym do otwarcia w Krakowie hotelu Hyatt Place. Karierę zaczynał w 1998 r. jako kucharz w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. W 2005 r. został szefem kuchni w krakowskim hotelu Royal. […]

Czytaj dalej


Kamil Kubiak z Four Points by Sheraton do Vienna House Andel’s Łódź

Kamil Kubiak, szef kuchni hotelu Four Points by Sheraton od fazy pre- -openingu w 2018 r., został szefem kuchni Vienna House Andel’s Łódź, zastępując Mirosława Jabłońskiego. Kamil Kubiak pracował już jako kucharz w Vienna House Andel’s Łódź w latach 2010-2013. Potem był szefem kuchni w łódzkim Novotelu, senior sous chefem w łódzkim hotelu Tobaco i […]

Czytaj dalej


Mirosław Jabłoński z Vienna House Andel’s Łódź do Belmonte w Krynicy

Mirosław Jabłoński, szef kuchni hotelu Vienna House Andel’s Łódź od otwarcia w 2009 r., objął funkcję chef de cuisine w nowym 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte w Krynicy-Zdroju. Swój kulinarny warsztat doskonalił w Instytucie Paul Bocuse w Lyonie. Przed dołączeniem do zespołu Belmonte przez 13 lat związany był z hotelem Vienna House Andel’s w Łodzi. Tworzył tam […]

Czytaj dalej


W Marriott Warszawa. Z awansu wewnętrznego

Inderjit Manota awansował na stanowisko szefa kuchni hotelu Marriott Warszawa, z którym związany jest od 2012 r. Doświadczenie zawodowe zdobywał w Londynie w wielu znanych restauracjach m.in. Gordon Ramsey Plane Food. 10 lat temu trafił do warszawskiego Marriotta, gdzie zaczynał od stanowiska młodszego kierownika kuchni poprzez kierownika kuchni do starszego kierownika kuchni, pełniąc funkcję drugiej […]

Czytaj dalej