Kyriad i Tulip Inn pojawią się we Wrocławiu

Sieć Louvre Hotels Group podpisała umowę z lubelską Grupą Żagiel i spółką CRH Patio na wprowadzenie pod swoje marki dwóch hoteli w centrum Wrocławia – Duet pod Kyriad i Patio pod Tulip Inn. Będą to pierwsze hotele pod tymi markami w Polsce wraz z uruchamianym latem Kyriadem Wojcieszyce u podnóża Karkonoszy. Kyriad Duet to 40-pokojowy […]

Czytaj dalej


Focus Hotel Premium Bydgoszcz przyjął pierwszych gości

Sieć Focus Hotels otworzyła swój drugi hotel w Bydgoszczy. Obiekt znajduje się przebudowanym i całkowicie zmodernizowanym biurowcu, w obrębie Starówki, przy ulicy Bernardyńskiej 13. Ten 3-gwiazdkowy hotel posiada 88 pokoi i zaplecze konferencyjne o łącznej powierzchni ponad 200 mkw. Focus Hotel Premium Bydgoszcz to drugi, po hotelu Pod Orłem, obiekt sieci w Bydgoszczy. Znajduje się […]

Czytaj dalej


Radisson Blu Hotel Zakopane na 5 gwiazdek

Radisson Blu Hotel w Zakopanem podwyższył kategorię z czterech do pięciu gwiazdek. Spełniając dodatkowe najwyższe wymogi dotyczące standardów hotelowych oraz bezpieczeństwa, stał się piątym hotelem 5-gwiazdkowym w Zakopanem i pierwszym pod międzynarodową marką.   Otwarty w 2019 r. Radisson Blu Hotel & Residences Zakopane oferuje 158 pokoi hotelowych oraz 68 apartamentów z aneksami kuchennymi. – […]

Czytaj dalej


Nowe managerki w Novotel Warszawa Centrum: rooms divison i F&B

Do Novotelu Warszawa Centrum dołączyły Aleksandra Źrałka na stanowisko F&B manager i Anna Kwiatek-Skok jako rooms division manager. Aleksandra Źrałka przygodę z hotelarstwem rozpoczęła w Kalifornii w 5-gwiazdkowym Canary Hotel,. Kolejne kroki w zawodzie zdobywała m.in. w 4-gwiazdkowym hotelu Hilton Garden Inn w Rzeszowie, gdzie dołączyła do zespołu przygotowującego otwarcie. Po kilku latach zasiliła szeregi […]

Czytaj dalej


Dominik Chrapek nowym dyrektorem regionalnym IGHP w Łódzkiem

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego powołała Dominika Chrapka, dyrektora generalnego DoubleTree by Hilton Łódź, na stanowisko dyrektora regionalnego Izby w województwie łódzkim. Odpowiada m.in. za usprawnienie komunikacji oraz integrację środowiska hotelarzy w Łódzkiem, upowszechnianie wiedzy o działaniach lobbingowych Izby, a także pozyskiwanie nowych członków oraz monitorowanie wydarzeń branżowych w regionie, współpracę z władzami, samorządami i innymi […]

Czytaj dalej


Saski Kraków Curio Collection by Hilton rusza 1 sierpnia

Z początkiem sierpnia pierwszych gości przyjmie Saski Hotel Kraków Curio Collection by Hilton ze 117 pokojami w odrestaurowanej kamienicy po hotelu Saskim koło Rynku. Ceny pokoi zaczynają się od 880 zł. To pierwszy hotel pod tym soft brandem Hiltona w Polsce. Zaoferuje m.in. strefę SPA & wellness z basenem oraz część konferencyjną. Powstaje u zbiegu ul. Sławkowskiej, […]

Czytaj dalej


Arche planuje kolejny hotel – Arche Metalowiec Muszyna z 300 pokojami

Grupa Arche planuje uruchomić w byłym sanatorium Metalowiec w Złockiem koło Muszyny hotel z ok. 300 pokojami, 800 m kw. powierzchni konferencyjnej i sky barem. W obiekcie znajdą się też pijalnia wód mineralnych, strefa rekreacyjna i zabiegowa oraz trzy baseny. Budynek powstał w latach 60. w stylu modernistycznym dla Zrzeszenia Hut Polskich. Od ponad 10 […]

Czytaj dalej


Dyrektor nowo otwartego B&B Hotelu Poznań Old Town

Mariusz Jochan, związany z siecią B&B Hotels od 2016 r., jest dyrektorem nowo otwartego B&B Hotelu Poznań Old Town – największego z dotychczasowych 10 w Polsce tej sieci. Z branżą hotelową związany jest od 12 lat. Pierwsze doświadczenia zawodowe zbierał w łódzkich hotelach. Sześc lat temu rozpoczął prace w B&B Hotels, obejmując funkcję zastępcy dyrektora […]

Czytaj dalej


Nowy szef kuchni Holiday Inn Resort Józefów

Jacek Schliske, wcześniej w Radisson Collection Warszawa, został szefem kuchni hotelu Holiday Inn Józefów. Po szkole gastronomicznej doświadczenie zdobywał pod okiem Mariusza Nowickiego w restauracji Cafe Szparka. Po dwóch latach został zastępcą szefa kuchni w  4-gwiazdkowym hotelu Mościcki w Spale. W roku 2007 współorganizował tam Mistrzostwa Polski Nowoczesnych Aranżacji Pasztetów z Dziczyzny. Jako członek Ogólnopolskiego […]

Czytaj dalej


Poczuć Ducha Gór i slow life – ruszył Mercure Szklarska Poręba. W condo

W czwartek, pierwszy dzień długiego weekendu, ruszył Mercure Szklarska Poręba. Jak każdy obiekt marki Mercure, nowy hotel nawiązuje do lokalnego ducha regionu, w tym przypadku dosłownie, bo do legendy o Duchu Gór. Oferuje m.in. 140 pokoi sprzedawanych w condo, SPA, basen, sauny, jacuzzi zewnętrzne oraz restaurację Bergo by Mateusz Gessler i 200 m kw. powierzchni […]

Czytaj dalej