Hotel Gołębiewski w Pobierowie rozpoczyna rekrutację na dyrektora

Inwestycja związana z budową największego w Polsce hotelu Gołębiewski w Pobierowie przechodzi z etapu zakończenia prac budowlano-wykończeniowych w etap uzyskiwania wszystkich niezbędnych pozwoleń i końcowych uzgodnień. W związku z tym spółka rozpoczęła proces rekrutacyjny. Jednym z elementów tego procesu jest wyłonienie nowego dyrektora operacyjnego hotelu, który w przyszłości będzie zarządzać obiektem i pracującym w nim personelem. Otwarty proces rekrutacyjny został zlecony firmie zewnętrznej, poszukującej osób najbardziej doświadczonych na rynku hotelarskim w tej części Europy. Jednocześnie 31 lipca pracę na stanowisku dyrektora kończy Wioletta Szatkowska-Musiał, zatrudniona pod koniec 2023 r., wcześniej przez 14 lat związana z Arka Medical Spa Hotel w Kołobrzegu. Przez ponad półtora roku, działając z ramienia Gołębiewski Holding, nadzorowała prace związane z uruchomieniem i prowadzeniem inwestycji.

Po otwarciu Hotel Gołębiewski będzie największym hotelem w Polsce z ok. 1,1 tys. pokoi i trzema tysiącami miejsc, parkiem wodnym Tropikana ze strefą spa, kilkoma restauracjami oraz centrum kongresowym z 32 salami, w tym salą plenarną o powierzchni ok. 3 tys. m kw.


Przemysław Woźny executive chefem sieci Destigo Hotels…

Przemysław Woźny, szef kuchni Courtyard by Marriott Gdynia, objął stanowisko executive chefa sieci Destigo Hotels. W latach 2010–2015 był szefem kuchni Novotel Gdańsk Centrum. Od 2015 r. związany był jako szef kuchni z Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront. Od marca ub.r. pełni równocześnie funkcję chef patrona w drugim hotelu, którego operatorem jest spółka Hotel Co 51 – otwieranym Element by Westin we Wrocławiu. W Courtyard by Marriott Gdynia head chefem został Piotr Sójka związany z hotelem od otwarcia w 2015 r.


…a Dariusz Paździera w Grupie Hotelowej PI

Dariusz Paździera został executive chefem w Grupie Hotelowej PI Apartamenty & Hotele. Od połowy lat 90. związany był z krakowskimi hotelami grupy Orbis/Accor. W 2014 r. założył własną firmę Strefa Kulinarna, zajmującą się doradztwem w zarządzaniu restauracjami i tworzeniu menu. W 2021 r. jako executive chef otwierał Mercure Katowice Centrum, a od początku tego roku pracował przy przygotowywanym do otwarcia voco Katowice. Grupa PI zarządza czterema hotelami w Krakowie i przygotowuje otwarcie dwóch w Gdańsku.


Nowa dyrektor biura marketingu i PR w PHH

Kamila Stefanek-Penarska objęła stanowisko dyrektora biura marketingu i PR w Polskim Holdingu Hotelowym. Jej blisko 20-letnie doświadczenie we wprowadzaniu i rozwijaniu marek w branży usługowej ma znacząco wzmocnić działania marketingowe i komunikacyjne PHH.

Przed dołączeniem do PHH pełniła funkcję professional sales managera w New Flag Polska, gdzie wprowadziła na polski rynek osiem profesjonalnych marek fryzjerskich, budując ich widoczność w kanałach profesjonalnych i e-commerce. Wcześniej jako brand & education manager w A&M Premium Distribution odpowiadała za wprowadzenie takich marek jak Olaplex, #mydentity i ELEVEN Australia, a także za tworzenie strategii marketingowych 360 i edukacyjnych. Jej doświadczenie obejmuje również stanowisko brand & marketing managera KAM w TIGI Haircare (Polska), gdzie zarządzała rozwojem marki w obliczu licznych zmian rynkowych, utrzymując wzrost sprzedaży i silną pozycję rynkową. Swoją karierę rozpoczęła jako przedstawiciel handlowy, specjalista ds. logistyki w Kosmetix. Jest absolwentką projektowania wnętrz w Roe Szkoły Artystycznej oraz italianistyki na Uniwersytecie Warszawskim.

– Jesteśmy przekonani, że bogate doświadczenie Kamili w budowaniu i rozwijaniu marek, w połączeniu z jej strategicznym myśleniem i umiejętnością adaptacji do dynamicznych warunków rynkowych, będzie nieocenionym atutem dla Polskiego Holdingu Hotelowego – mówi Izabela Sakowska, dyrektor pionu sprzedaży i marketingu w PHH.


Nowa szefowa sprzedaży w Lemon Resort Spa

Karolina Duda, wcześniej dyrektor sprzedaży w Nosalowym Dworze Resort & Spa w Zakopanem, została kierownikiem sprzedaży Lemon Resort Spa w Gródku nad Dunajcem. Z hotelarstwem związana jest od ponad 10 lat. Zaczynała w krakowskim Crown Piast Hotel & Piast jako conference & sales specialist, w 2014 r. przeszła do Nosalowego Dworu, gdzie przeszła drogę od key account managera przez dyrektora regionalnego sprzedaży po dyrektora sprzedaży.

Lemon Resort Spa nad Jeziorem Rożnowskim, oferujący 76 pokoi i apartamentów w kilku budynkach, strefę spa & wellness i 300 m kw. powierzchni konferencyjnej.


AKTUALNOŚCI

PERSONALIA
Ilość artykułów w numerze pisma: 435