- Zakupy grupowe – tak czy nie?
- Zarzuć sieci w sieci – Internet w hotelu
- Znaleść inwestora
- Na efekty pracują najlepsi
- Wirtualna wycieczka
- Marketing dotyku na usługach hotelarstwa
- Jaka stawka VAT dla pakietów hotelowych?
- Pieniądze są w banku
- Pakiety na kryzys
- Strawa dla ciała i duszy
- Pieniądze motywują najskuteczniej
- Jak pachnie hotel
- Zatrudniamy personel
- Wiedza na temat wyników
- Refinansowanie kredytu inwestycyjnego
- Kto zapłaci za świąteczne podarunki?
- Miłość ci wszystko wybaczy – czyli PR w budowaniu lojalnych społeczności
- Potrzeby szkoleniowe personelu
- Hotelowe sposoby na niepogodę
- Starsi ludzie w hotelu
- Najlepiej osobiście.Zarządzanie hotelowym projektem inwestycyjnym – cz. V
- Czym jest % brutto?Miary efektywności operacyjnej w hotelu – rachunkowość zarządcza, cz. VII
- Gastronomia hotelowa a VAT
- Z ust do ust
- Przyciąga marka i nowy hotel
- Hotel powinien zarabiać
- Prosimy na pokoje czyli jak dobrze się pokazać w mediach
- Duży ruch to nie wszystko żeby gość nas polecał
- Zarządzanie jest sztuką
- Umowa franczyzowa: Dawid z Goliatem czy jednak Syzyf?
- Gastronomia hotelowa: wyżywienie a dostawa posiłków
- Zło konieczne – praktykant w hotelu
- Daj się zauważyć
- Jak dobrze istnieć w internecie
- Ile kosztuje concierge
- Tam gdzie są ludzie, rodzą się konflikty
- Siła tkwi w sieci
- VAT i PCC – kolejne możliwości optymalizacji
- Zadbaj o swój wizerunek. Public relations hotelu – cz. II
- Analiza pomoże wybrać drogę. Jak analizować wyniki operacyjne hotelu? – rachunkowość zarządcza, cz. XIV
- Prognozowanie. Jak analizować wyniki operacyjne hotelu? – rachunkowość zarządcza, cz. XV
- Zostawić sobie zarządzanie
- W poszukiwaniu sukcesu
- Mierzenie udziału w rynku
- Jeżeli nie ma cię w internecie – to znaczy, że nie istniejesz
- Przełożeni o swoich podwładnych i współpracownikach
- Internetowa brama Europy
- Wydzierżawić można wszystko
- Największe targi dla hotelarzy
- Procedura kredytowa w banku
- Odsetki jako koszt podatkowy
- Dobre zdjęcia to reklama za darmo
- Budżet marketingu. Nie planujcie wydatków, planujcie zadania
- Sposoby na nieuczciwego gościa
- Trzy oblicza popytu
- Hotelarski Social Media Marketing
- Marketing 3.0 w hotelarstwie
- Targi na sprzedaż
- Słowo o lojalności
- Warto zainwestować w przyszłość
- Dobre zdjęcia zarobią dobre pieniądze
- Teraz Marka!
- Patronujemy imprezom branżowym
- Z czym do banku po kredyt inwestycyjny
- VAT a pośrednictwo w rezerwacji hoteli
- Efektywność stron hotelowych
- Jak oszczędzić na energii?
- 5 cech głównych dobrego dyrektora
- Profil wrażliwości hotelu- Jak analizować wyniki operacyjne hotelu?
- News czy letter?
- Zrozumieć banki.Finansowanie inwestycji w hotelarstwie – cz. IV
- Szklane oko w trosce o gości
- Zadać sobie odpowiednie pytania
- Finanse nie tylko dla doświadczonych
- Polacy to dobrzy hotelarze
- Opodatkowanie dotacji inwestycyjnych
- O sprzedaży usług hotelarskich czyli jak zadbać o optymalne obłożenie w hotelu
- Inwestycje za pieniądze z Unii
- Kwalifikacje hotelowej kadry
- Siedmiu do jednego
- Jak przedstawić ofertę hotelu w internecie
- Pracownicy to nasz skarb. A co z outsourcingiem?
- Leasing obiektu noclegowego
- Więcej portali niż rezerwacji?
- Bez polskiego pośrednika
- Jak przygotować plan ekonomiczno-finansowy
- O potrzebie animacji czasu wolnego
- Pieniądze na „Ścianę Wschodnią”
- Podatki? Czy można im zaradzić?
- Zastosowanie yield management w gastronomii
- Dofinansowanie unijne Polski zachodniej
- Niech doradzają, byle mądrze
- Mówimy o „rynku” wartości
- Jak stworzyć efektywny zespół
- Pieniądze na systemy informatyczne dla hotelarzy
- Optymalizacja podatkowa sposobem na kryzys
- Większe koszty
- Franczyza, zarządzanie, operator, a może samodzielne
- Yield Management w gastronomii
- Po sezonie w Krakowie – Zachęcić gości w okresie małego ruchu turystycznego
- Zaprezentuj się
- Wskaźniki operacyjne
- VAT w gastronomii hotelowej
- Jak przygotować dobry biznesplan
- Style kierowania zespołami ludzkimi
- Związki partnerskie – franczyza
- Darmowa kampania w wyszukiwarkach dla 20 hoteli!
- Przygotowanie planu marketingowego
- Nie zapominajmy o zapleczu
- Zarządzanie jako kreowanie wartości nieruchomości
- Czekamy na nową ustawę
- Efektywność inwestycji raz jeszcze
- Jak zabezpieczyć ryzyko podatkowe? Interpretacją
- Gastronomia i administracja
- Smakowity RevPASH
- Wrocław liczy na hossę
- Analiza efektywności stron internetowych
- Zdjęcia sprzedają obiekt
- Mój hotel świadczy o mnie tak samo, jak jego personel
- Jeśli lokata, to na krótko
- Rachunkowość a kierowanie hotelem
- Współpraca z hotelami z perspektywy organizatora
- Człowiek orkiestra, czyli zarządca
- Wystrój wnętrz w hotelu i jego marketingowa rola
- Inwestycje hotelowe z funduszy Unii Europejskiej
- Czas planowania, czyli refleksje nad procesem
- O zaletach leasingu
- Dobry Partner – to jest to
- Koszty zaniechanych inwestycji
- Samodzielnie czy z generalnym wykonawcą
- Oszczędność i lepsza płynność finansowa
- O różnych typach gości
- Wyceniamy hotel jeszcze raz
- Panna Marlenka o nas nie powie
- Podziel się pokojem
- Szybko i dobrze
- Liczymy na wynik Jak analizować wyniki operacyjne hotelu? – rachunkowość zarządcza, cz. XII
- Wsparcie dla działu sprzedaży: Cele muszą być realne
- Reprezentacja a reklama
- Struktura hotelu, cz. 1
- Linki sponsorowane – szybki sposób na wzrost obłożenia
- Co z tą franczyzą? Finansowanie inwestycji w hotelarstwie – cz. V
- Szukamy personelu do pięciu gwiazdek
- Concierge i otoczenie hotelu
- Gotówka zamiast należności
- Polowanie na zagraniczniaka
- W życiu trzeba mieć szczęście. Finansowanie inwestycji w hotelarstwie – cz. VI
- Zadbaj o swój wizerunek. Public relations hotelu – cz. I
- Pułapki oceny efektywności
- Rower a przewaga marketingowa
- Znaleźć inwestora. Hotelowy projekt inwestycyjny – cz. III
- Zmiany wyników hotelu w zależności od zmiany parametrów. Jak analizować wyniki operacyjne hotelu? – rachunkowość zarządcza, cz. XIII
- Rentowność w sektorze usług
- Hotelarz a media
- Dolce vita w spa
- Stały klient jako cenna lokata
- Raporty i anzalizy. Jak analizować wyniki operacyjne hotelu? – rachunkowość zarządcza, cz. III
- Plastik dla hotelarza
- Podstawowe wskaźniki operacyjne – rachunkowość zarządcza, cz. IV
- Razem czy osobno? Brak jedności środowiska osłabia całą branżę
- Wrażliwość na zmianę czynników. Jak analizować wyniki operacyjne hotelu? – rachunkowość zarządcza, cz. X
- Doradzać każdy może? Zarządzanie hotelem
- Budżet marketingu (2)
- Las Vegas w średniej skali. Refleksja na temat tureckich inwestycji
- Leasing a VAT
- Jak ocenić potencjał rynku?
- Hotel na targach
- Runda golfa w…hotelu
- Zasady wynagradzania – bez prowizji nie ma sprzedaży
- Podatki od szkolenia
- Hotele przenoszą pieniądze
- Wybieramy biuro projektowe
- Dotacja na doradcę
- Kwalifikacje hotelowej kadry kierowniczej
- Siła na brzęczące bestie
- Zanim hotel otworzy swoje podwoje (cz. 2)
- Pozycjonowanie – najtańsza forma reklamy hotelu
- Po kapitał nie tylko do banku
- Hotel za 100 tys. puszek coli
- Konferencja Finansowanie inwestycji w hotelarstwie
- Bankowe widzimisię. Finansowanie inwestycji w hotelarstwie – cz. III
- Rola recepcji w sprzedaży
- Planujemy ekspansję w Polsce
- Między kredytem a leasingiem
- Należy dopasowywać pomysły do potrzeb
- Hotelarz płaci za gastronomię
- Jak ocenić, czy warto zbudować hotel
- Pomyślmy o rozwiązaniach alternatywnych
- Szósta doba gratis
- Zanim zbudujemy program
- Na Cypr po pracę i wiedzę
- Furtka do doświadczenia
- Hotelowa promocja mix Promocja sprzedaży usług hotelarskich – cz. II
- Stopa Ostatni Mohikanin zawodu
- Dając darowiznę też musisz zapłacić VAT
- Co to jest remont, a co ulepszenie
- Pieniądze dla małych hoteli i pensjonatów
- Jakie będzie hotelarzy kształcenie, takie będą…
- Recepcjonista też sprzedaje
- Wkrótce lokale bez dymka
- VAT skoczy na gastronomię
- Spoglądajmy na konkurencję
- Recepcja funkcjonalna i wygodna
- Wejście w strefę gościnności
- Jak znaleźć dobry bank? – Finansowanie inwestycji w hotelarstwie – cz. II
- Jak zbudować dział handlowy
- Dotacje z perspektywy VAT-u
- 10 rad jak przyciągnąć i utrzymać klienta?
- Ten sam pokój, różna cena
- Od pomysłu do realizacji. Hotelowy projekt inwestycyjny – cz. II
- Czy zarządzać każdy może… czyli o potrzebie certyfikacji menedżerów hotelarstwa
- Jak zmierzyć udział w rynku?
- Płacimy za TV w szarej strefie
- Programowanie – standard i lokalizacja
- RevPAR,GOPPAR, % brutto – Łamigłówki i zadania
- Prognoza zamiast wróżenia z fusów
- Nowa religia marketingowa: media społecznościowe
- Pismo protestacyjne
- Na przekór fali. Polski rynek inwestycji hotelowych
- Zanim hotel otworzy swoje podwoje
- Własny hotel obca marka
- Wyróżniać się nie tylko wirtualnie
- Zielone hotele to dobry interes
- DNA marki obiektu hotelowego
- Jak wciągnąć fanów
- Damy radę!
- Struktury podatkowe hotelowych inwestycji
- Franczyzę czas zacząć
- Efekty & koszty
- A może zagraniczne spółki holdingowe?
- Praktykanci – zło konieczne czy niewykorzystany potencjał?
- Prawa autorskie – sposób na optymalizację kosztów zatrudnienia
- Kredyt podatkowy dla hotelarzy rozpoczynających działalność
- Wstęp do rachunkowości
- Jak się chronić przed zatruciem gościa? Ubezpieczeniem
- Kształcenie kadry dla sektora HORECA
- Między teorią a praktyką
- Jakie będzie hotelarzy kształcenie, takie będą…
- Głos praktykanta
- Ulga na zakup nowych technologii w hotelarstwie i gastronomii
- Jak badać zadowolenie gości?
- Struktura hotelu a układ sprawozdania
- Opodatkowanie pozapłacowych świadczeń pracowniczych
- RACHUNKOWOŚĆ WEDŁUG USALI: Departament Pokoje
- Hotel a podatek od nieruchomości
- Skuteczna rekrutacja
- Hosting – gościnność internetu
- Departament: GASTRONOMIA – F&B
- Zrównoważona Karta Wyników – narzędzie do zarządzania hotelem
- Opodatkowanie kadry zarządzającej
- Wiele pomysłów na blog i newsletter
- Jak promować – swój hotel w sieci?
- Hotele odpowiadają na pytania e-mailowe
- Możliwości – są tak wielkie
- Cena – jak ją skalkulować?
- Cztery perspektywy
- Koszty Niepodzielone i Koszty Stałe
- Opodatkowanie umowy zlecenia
- Czym jest jakość w hotelowym SPA?
- 5 mitów o animacji w hotelu
- Dofinansowanie unijne dla hotelarzy – ostatnia szansa
- Jak ocenić sprawność operacyjną hotelu?
- Nowa szansa podatkowa na wyjście z biznesu
- Recepta na obniżenie kosztów: motywacja!
- 3 filary dobrego wywiadu rekrutacyjnego
- Praktyka na pięć gwiazdek
- Adaptacja pracowników
- Mały klucz poważny problem, czyli o zasadzie ograniczonego zaufania, przyzwyczajeniu i audycie operacyjnym
- Budżetowanie w hotelu przed i po EURO
- EFEKTYWNOŚĆ pracy w hotelu cz.I
- EFEKTYWNOŚĆ PRACY W HOTELU cz. 2 Żeby praca była przyjemnością
- Analiza pozycji rynkowej
- Tuning w stylu Google
- Employer branding w hotelarstwie – luksus czy konieczność?
- Benchmarking – metoda zarządzania hotelem
- Przezorny hotelarz zawsze ubezpieczony
- EMPLOYER BRANDING – Rekrutacja w hotelu z wizerunkiem w tle
- Kluczowe Wskaźniki Wydajności
- Zwalniać z klasą
- Kilka pytań o ubezpieczenie
- AdWords – jeszcze więcej możliwości
- Komunikacja – narzędzie pracy
- Feedback, czyli jak dobrze przekazać informację
- Hotel zrównoważony
- Prognozowanie – zarządzanie przyszłością hotelu
- Potencjał (ustnych) referencji
- Interim management – do zadań specjalnych
- CIT i VAT w 2013 roku – wybrane zmiany
- XIII przykazań na trudny rok 2013
- Kompetencje w hotelu, czyli jak skuteczniej zarządzać
- Resident Manager – kto to?
- FRANCZYZA – sposób na rozwój
- Za co odpowiada hotelarz
- Dotacja na informatyzację
- Sprzedawca zawód poszukiwany
- Kamerdyner usługa elitarna
- Reklama bannerowa – nowe możliwości WWW
- Rola systemu ocen w polityce personalnej hotelu
- Prawdy i mity o franczyzie W HOTELARSTWIE
- Szef kuchni wirtuoz czy rzemieślnik?
- Franczyza z licencją na sukces
- Silna marka hotelu
- Jak budować lojalność wśród pracowników hotelu?
- Prawne aspekty franczyzy hotelowej
- Aaaaaby sprzedać hotel… trzeba go najpierw wycenić
- Osłona podatkowa w leasingu – czyli efekt tarczy podatkowej na przykładach
- PPP szansą dla hotelarzy
- Sukcesja – zasady przygotowywania następców
- Jak wybrać franczyzodawcę?
- Lektura obowiązkowa – umowa leasingowa
- Tożsamość marki, cz. 2
- Odtwarzanie muzyki w hotelu – kiedy można nie płacić
- Ustalanie cen w hotelarstwie
- TOŻSA MOŚĆ MAR KI, cz. 3 – Strategia marki hotelowej
- Franczyza a poziom sprzedaży
- Marka która dotrzymuje obietnicy
- Jak stworzyć dobry budżet dla małego hotelu
- TripConnect a Google – rywalizacja trwa
- Negocjowanie umów leasingowych, cz. 2
- Franczyza koszty i opłaty
- Jak zrobić wartościowy audyt hotelu
- Tożsamość marki – przywiązuj do marki zachwycając obsługą
- RACHUNKOWOŚĆ WEDŁUG USALI – Przychody, koszty, zyski
- Komunikuj się albo zgiń
- Koszty działania hotelu: bezpośrednie, niepodzielne i stałe
- Kategoria hotelu a standardy marki
- Segmentacja grup – ważny czynnik zarządzania przychodami
- Jak pozyskać wykwalifikowany personel?
- Rachunkowość według USALI cz. IV – test na rentowność gastronomii w hotelu
- Dlaczego przedsiębiorcy wybierają franczyzę?
- Inwestuj w opinie czyli jak zarządzać reputacją
- Zarządzanie hotelem niezależnym – wielofunkcyjność, outsourcing, płaskie struktury
- Kapitał intelektualny w zarządzaniu gościnnością
- Marka przyciąga markę
- Rok realnych innowacji – personalizacja i automatyzacja
- Rachunkowość według USALI – Struktura kosztów
- Uruchomienie hotelu i zarządzanie we wstępnej fazie funkcjonowania, cz. 2
- CSR to nie działalność charytatywna
- Nowa edycja USALI
- 5 sposobów na poprawę obsługi klienta przez front desk
- XI WERSJA USALI Jak analizować koszty osobowe
- Jakość pomaga w sprzedaży i buduje zaufanie klienta
- Pożar w hotelu
- Wyszkolić na stałe
- Czy można kogoś zwolnić i usłyszeć „dziękuję”?
- Ubezpieczenie element świadomego zarządzania ryzykiem
- Jak funkcjonalnie zaprojektować hotel rodzinny
- Otworzyć hotel bez wpadek
- Na czym polega dobra współpraca z agencją HR?
- Pracownicy generacji Y
- Jak zarządzać ludźmi, żeby osiągać wyznaczone cele
- Model STAR(R) w rekrutacji
- Standardy HR w ramach współpracy franczyzowej
- Zaniedbana służba pięter
- Hotel to już za mało
- Dobra komunikacja to podstawa w zarządzaniu sytuacją kryzysową
- Nocleg ze śniadaniem – jak opodatkować dietę pracownika z tytułu podróży służbowej
- Jak odpowiadać na negatywne opinie w internecie?
- Kierownik liniowy najsłabsze ogniwo struktury
- Feedback czyli jak poprawić efektywność pracy i zmotywować pracownika
- CIT 2015 zmiany istotne z punktu widzenia hotelarza
- Gościnność usługowa i coaching w hotelarstwie – zawsze razem czyli nowoczesne narzędzia i techniki zintegrowanego zarządzania jakością podnoszące sprzedaż usług hotelowych
- Motywowanie recepcjonistów
- Rola event managera
- Straty ze sprzedaży przedawnionych wierzytelności kosztem podatkowym?
- Mentoring – sposób na lepszą kadrę
- Pożar w hotelu – jak zapobiegać i co robić, gdy sytuacja staje się niebezpieczna?
- Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna czy odrębne świadczenia?
- Zrozumieć proces rezerwacji: o synergii działań reklamowych
- Wykorzystać potencjał recepcjonistów – czyli o poświęcaniu czasu pracy na pracę
- Hotel ratuje życie – czyli o ratownictwie medycznym w obiektach hotelarskich
- Inwestycja w markę ekonomiczną
- Pożyczka partycypacyjna jako źródło finansowania inwestycji hotelowej
- Benchmarking konferencyjny – sposób na podniesienie wyników sprzedaży
- Komunikacja w ramach recepcji – czynnik determinujący sprawność funkcjonowania hotelu
- Coraz większe wyzwania kadrowe cz.2
- Obowiązki hotelarza w zakresie przetwarzania danych osobowych
- Amortyzacja częściowo oddanego do użytkowania budynku hotelowego w kosztach podatkowych
- Ładne okno to nie tylko tkanina
- Events Calendar – narzędzie dla sprzedawców i revenue managerów
- Rekrutacja z perspektywy kandydata
- Definicja pierwszego zasiedlenia w świetle najnowszego orzecznictwa NSA
- 8P podstawy marketingu hotelu
- Marka najważniejszy wyróżnik hotelu
- Wygraj dzięki silnej marce
- Prospecting i zarządzanie bazą klientów
- Rozliczenie opłat eksploatacyjnych a moment rozpoznania przychodu
- Śniadanie w hotelu
- Jak zdobyć grupę czyli krótki poradnik sprzedawcy
- Postawa concierge pożądana cecha każdego pracownika hotelu
- Regulamin hotelu po co jest i jak go stworzyć
- Mało unijnych funduszy
- Opłaty za wcześniejsze rozwiązanie umów a koszt podatkowy
- Jak odpalić biznes hotelowy w internecie sześć kroków
- Algorytmy postępowania w trudnych sytuacjach z gośćmi
- Gdzie być, a gdzie nie być
- Brak wynagrodzenia członka zarządu a nieodpłatne świadczenie dla spółki
- Pre-opening efektywne otwarcie hotelu
- Ilu pracowników potrzeba w hotelu? Organizacja systemu pracy a struktura zatrudnienia
- Firmowe prezenty świąteczne jakie, komu, za ile?
- Karta hotelowej restauracji
- Perfekcyjny pokój – czego naprawdę oczekują goście od housekeepingu
- Regulamin pozwala potwierdzić tożsamość
- Umowa ubezpieczenia dla hotelarza – na co zwracać uwagę
- Konsekwencje podatkowe konwersji wierzytelności na kapitał
- Myślenie i Działanie Systemowe w hotelarstwie
- Zrozum klienta swego
- Umowa ubezpieczenia dla hotelarza
- Nowe obciążenie podatkowe nośników reklamy
- Jak stworzyć system oceny okresowej w hotelu niezależnym
- OTA vs. wholesaler
- Dlaczego warto mieć nieruchomość w portfelu
- Umowa ubezpieczenia dla hotelarza
- CIT w 2016 roku – wybrane zmiany istotne z punktu widzenia hotelarza
- Zagrożenie czy okazja?
- Strona internetowa a sprzedaż spotkań
- Model OC hotelarza i umowa OC dla hotelarza
- Potrącenie wzajemnych wierzytelności a prawo do otrzymania zwrotu VAT w 25 dni
- Sprzedaż gastronomii na odległość
- Project Management kultura zarządzania projektami w hotelarstwie
- Kreatywność w branży spotkań
- Stawka VAT na wybrane produkty spożywcze
- Zarządzanie diabeł tkwi w szczegółach
- TIME MANAGEMENT czyli jak zarządzać czasem w hotelu
- Dbaj o pracownika swego
- Opodatkowanie podatkiem od nieruchomości budowli niewyodrębnionych z budynku hotelowego
- Kwiecień 1996
- Sprzedaż i marketing czynniki decydujące o pozycji hotelu na rynku
- Systemy i programy motywacyjne w hotelarstwie
- Hotelarstwo aktywne czy reaktywne?
- Stawka VAT od sprzedaży apartamentów w condohotelach
- Zadowolenie klienta a koszty operacyjne – jak znaleźć złoty środek?
- Niski i wysoki popyt, czyli kilka anegdot o sprzedaży
- Zarządzanie konfliktem w zespole (hotelarskim i nie tylko)
- Podatek od nieruchomości dla współwłaścicieli hoteli
- Koncept hotelu i strategia marketingowa
- Wyzwania operacyjne na przykładzie, czyli jak uniknąć błędów przed otwarciem hotelu
- Jak rozumieć pojęcie transakcji pomiędzy podmiotami powiązanymi
- Zarządzanie ofertą, budowanie obłożenia
- Jak skutecznie zarządzać aktywami?
- Jak sprzedawać – dystrybucja własna czy obca?
- Pierwsze zasiedlenie a ulepszenie nieruchomości inwestycyjnych
- Śniadanie w hotelu dobre dla gości i dla właścicieli
- Polityka cenowa w różnych kanałach komunikacji
- Współpraca hotelarzy z convention bureau
- Czy spłacone odsetki naliczone przed datą aportu inwestycji są kosztem?
- Mierzyć, czy nie mierzyć?
- NSA potwierdza: odsprzedaż usług hotelowych (bez usług dodatkowych) może być opodatkowana w procedurze VAT marża
- SaaS, Virtual Reality, wearables czyli jak technologia wpływa na kontakt klienta z hotelem
- Październik 1973
- Bezpieczne nabycie nieruchomości pod hotel
- Sztuka budowy hotelu w centrum miasta
- Budowanie lojalności klientów
- Wyznaczanie celów dla zespołów sprzedażowych
- Zmiana zasad przetwarzania danych osobowych przez hotele – już teraz warto się przystosować
- Zastosowanie preferencyjnej stawki PON do obiektów hotelowych wykorzystywanych w działalności leczniczej
- Ustalanie wartości początkowej środków trwałych w działalności hotelowej
- Minimalizacja ryzyk w procesie nabycia obiektów hotelarskich (Część 1)
- Personel, który buduje lojalność klientów
- 4 podstawowe pytania przed rozpoczęciem inwestycji
- Jak dobrać wyposażenie – kompromis między ceną i jakością
- Kto tak naprawdę sprzedaje?
- Minimalizacja ryzyka w procesie nabycia obiektów hotelarskich (część 2)
- Zmiany w CIT od 2017 – kwestie istotne dla branży hotelowej
- Hotel przyjazny środowisku Gospodarka w obiegu zamkniętym znajduje zastosowanie w hotelarstwie
- HOTEL – INWESTYCJA: Wybór marki i operatora
- Zarządzanie cash flow i bieżące finansowanie działalności
- Dzierżawa i najem nieruchomości na działalność hotelarską
- Zmiany w VAT od 2017 roku przywrócenie sankcji VAT i inne zmiany
- Zmotywować pracownika – mity i fakty, czyli jak uchronić się przed błędami niedoświadczonego menedżera
- Pracownik wyrządził gościowi szkodę, czyli jak kształtuje się odpowiedzialność i czego możesz dochodzić od pracownika
- Czym się różni rejestr zabytków od ewidencji zabytków
- Korekta VAT od inwestycji w obcym środku trwałym
- Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – ale jaka? Wybór i kupno działki pod inwestycję hotelową
- Proces budowy hotelu, czyli ile czasu i pieniędzy przeznaczyć na poszczególne etapy inwestycji hotelowej
- Zarządzanie ludźmi, rozwój kompetencji, szkolenia, coaching
- Jak skutecznie ochronić znak towarowy?
- Przepisy bhp a pracownicy na umowach cywilnoprawnych
- Mechanizm odwrotnego obciążenia przy usługach budowlanych
- Gdy likwiduje się spółkę zależną
- Edutainment – wydarzenie czerpiące ze świata eventów i szkoleń
- Różne wynagrodzenia na tym samym stanowisku w hotelu
- Bezpodstawne posługiwanie się nazwą „hotel” – konsekwencje prawne
- Outsourcing kompetencji i consulting – kiedy i jak z tego korzystać?
- Pre-opening hotelu – problemy i błędy
- Jak nie popełniać błędów przy inwestycjach hotelowych
- Odliczenie VAT od usługi organizacji kampanii marketingowej
- Nagrody i kary w hotelu – Co wolno pracodawcy i o czym nie można zapominać
- Obowiązki hotelu jako pracodawcy
- Monitoring wizyjny to zbiór danych osobowych – co wynika z tego dla hotelu?
- Pre-opening, soft opening, grand opening
- Wady wyposażenia hotelu – fizyczne i prawne
- Polityka antymobbingowa w hotelu
- Wprowadzenie do Google Analytics
- Nowe obowiązki informacyjne hoteli w świetle RODO
- Rewolucja w przepisach. Hotelarzu, przygotuj się do RODO
- Kategoryzacja obiektu hotelarskiego w świetle obowiązujących przepisów prawa
- Zakaz konkurencji, czyli jak zabezpieczyć tajemnice hotelu
- Wymogi prawne dotyczące prowadzenia basenu w hotelu
- Przewodnik po hotelowych trendach
- Śniadanie w hotelu – jak je zorganizować, żeby i gość, i hotel byli zadowoleni
- Śniadanie – Dobór produktów, prezentacja, opis
- Kawa śniadaniowa w hotelach
- Analiza ryzyka – nowy wymóg RODO
- ANATOMIA GOOGLE ANALYTICS – Kanały ruchu na stronie hotelu
- Szacowanie ryzyka nowy wymóg RODO
- Hotel przyjazny osobom niepełnosprawnym
- Analiza efektywności kampanii Google Adwords
- Jaki wpływ na wynik sprzedaży ma silna marka hotelu
- Persona czyli idealny użytkownik hotelowej strony
- Hotel jako wynajmujący – jak zarabiać na najmie powierzchni cz. 1
- Analiza danych – trzy kroki do zwiększenia zysku hotelu
- Realizacja eventu gastronomicznego w hotelu
- Jak przygotować strategię marketingową online otwierając hotel
- Prawo do prywatności gościa hotelowego
- RODO a powierzenie procesów przetwarzania danych osobowych w hotelu firmom zewnętrznym
- ANATOMIA GOOGLE ANALYTICS – Zaawansowana segmentacja użytkowników
- Jak w praktyce wykorzystać trendy marketingu online 2018
- 5 sposobów na obniżenie kosztów reklamy na Facebooku
- CRM – must have hotelu
- Programy lojalnościowe w hotelach
- RODO – czy trzeba będzie usunąć dotychczasowe dane gości
- Bezpieczeństwo płatności kartą w hotelach
- 5 najważniejszych aspektów budowania marki hotelu
- SPA & wellness w hotelu – aspekty prawne
- Audyt wewnętrzny w hotelach – gastronomia
- Klauzula sumienia w usługach hotelarskich – okiem prawnika
- Strona WWW hotelu: efektowna czy efektywna?
- Menu engineering w restauracji hotelowej
- Abonament RTV w obiektach hotelarskich – trzeba płacić
- Jak zwiększyć rezerwacje bezpośrednie w hotelu
- Audyt wewnętrzny w hotelach – recepcja i housekeeping
- Channel Manager – tajna broń revenue management
- Parking i drogi dojazdowe przed hotelami
- Zmiany – jak się odnaleźć
- Czy jesteś gotowy na RODO? Poradnik hotelarza
- Kradzież w hotelu – odpowiedzialność hotelarza i wyłączenie odpowiedzialności
- Inwestycje hotelowe w starej tkance miejskiej – droższe i trudniejsze, ale warte realizacji
- Kiedy marketing hotelowy nie działa
- Landing page, czyli skuteczny marketing hotelu oparty na treści
- Zarządzanie poligrafią w hotelu – jak drukować, aby było dobrze
- Imprezy okolicznościowe w hotelu – jak uniknąć problemów z sąsiadami
- Bezpieczeństwo płatności i obiegu gotówki
- Europejski w Warszawie – budynek, który zyskał nowe życie
- Social media policy – co to jest i czy warto, żeby hotel ją miał?
- Trudna sytuacja hotelu to nie grzech – możliwości restrukturyzacji
- Reklamacja gościa hotelowego
- Jak zmienia się revenue management
- Remarketing dynamiczny§
- RAPORT ŚNIADANIA HOTELOWE 2018. Na dobry początek dnia
- Śniadanie najczęściej kończy pobyt gościa
- Jak na targu śniadaniowym
- Śniadania pełnowartościowe
- Idealna kawa na początek dnia
- Jak radzić sobie z kawą w hotelu?
- Jak sprzedawać na Boże Narodzenie i sylwestra
- Nieprawdziwe informacje w internecie i mediach na temat hotelu
- CSR w projektowaniu, budowaniu i zarządzaniu hotelami, cz. 1
- Impreza w hotelu – jak zabezpieczyć swoje interesy
- Eksploatacja obiektu, design, społeczności
- Jak zajmować wysokie pozycje w wyszukiwarce Google?
- Kłopoty z gościem w hotelu
- Jak dbać o podłogi hotelowe, aby łatwo było je utrzymać w czystości
- Pracodawca z wyboru Employer branding w usługach gastronomii dla hotelarstwa
- Egzamin z gościnności do poprawki
- Jak zadbać o komunikację i obsługę klienta online?
- Personel w stylu fusion
- Wszystko, co trzeba wiedzieć o hotelach w technologii modułowej
- Jak dotrzeć do klienta korporacyjnego z ofertą hotelową? Narzędzia marketingu online
- Inwestycja hotelowa – o czym trzeba pamiętać, żeby nie przepłacić
- 10 sprawdzonych sposobów na direct booking
- Funkcjonowanie hotelu z umową franczyzową
- Inwestycja hotelowa, cz. 2 Dokumentacja projektowa, wybór sposobu realizacji, wykonawców i dostawców
- Pokaż się z najlepszej strony
- Na co zwracać szczególną uwagę podczas budowy hotelu
- Jak pisać do gości?
- Inwestycja hotelowa cz.4 O czym pamiętać w trakcie modernizacji i przebudowy
- Google Hotel Search – jak to działa?
- Inwestycja hotelowa. O czym trzeba pamiętać podczas wyposażania hotelu
- Strategia marketingowa apartamentów pod wynajem. CASE STUDY
- O tym warto pamiętać – to od inwestora zależy sukces inwestycji
- Jak realnie zwiększać sprzedaż B2B w hotelu
- Jak stworzyć kartę pobytu gościa, aby nie naruszyć prawa o ochronie danych osobowych
- PSD2 – baza wiedzy o nowej dyrektywie
- Dobry dzień w hotelu. Rozpoczęty śniadaniem
- Śniadanie mostem do lokalności
- Stawiamy na sprawdzone formaty, ale nie boimy się też eksperymentować
- Menu ze 150 świeżych produktów
- Na śniadanie wszystko
- W hotelu 5-gwiazdkowym nie ma miejsca na półśrodki
- Śniadania okiem dostawców
- Na śniadania
- Nowe wyzwania w hotelarstwie – nowe rozwiązania
- Co w RODO ciągle stwarza problemy hotelarzom
- Wizytówka w Google Maps i Hotel Search – nowe udogodnienia!
- Yandex – rosyjski Google, który pomoże pozyskać zagranicznych gości
- 5 powodów, dla których warto zapoznać się z trendami
- ROK 2019 OKIEM DOSTAWCÓW
- Wartości i doświadczenie
- 9 pytań o pakiety hotelowe i oferty świąteczne – badania marketingowe 2019
- 7 błędów recepcji przez które hotel traci rezerwacje
- 12 wskazówek, jak dbać o silnik (rezerwacyjny)
- Incydenty bezpieczeństwa dotyczące ochrony danych w kontekście RODO – jak sobie z nimi poradzić
- Przetrwanie – jak to zrobić poprzez formalne działania restrukturyzacyjne
- Jak ci idzie komunikacja z gośćmi? Wielki mały test
- Employer branding – budowanie SILNEJ marki pracodawcy
- COVID-19 vs. procedury administracyjne
- Ostre hamowanie inwestycji hotelowych – jak długo?
- Marketing hotelu w czasach pandemii koronawirusa
- Hotele po pandemii – Jak zmieni się design poszczególnych stref?
- Najwyższy czas na direct booking
- REVENUE MANAGEMENT w czasach recesji
- Działania CSR w dobie pandemii COVID-19
- Kiedy nie wiemy, czego nie wiemy, czyli jak tworzyć nowe modele biznesowe w hotelarstwie
- Inwestycja hotelowa w czasach COVID-19 – kiedy budować, jak nie teraz
- Social spaces z przeszłości vs. social distancing z teraźniejszości – wyzwania przed architektami
- INWESTYCJA HOTELARSKA Uwaga na pułapki niskiej ceny
- Co to jest pre-opening
- GUEST EXPERIENCE 4.0 Dla wszystkich i dla nikogo, czyli co zrobić, by budować „odporność biznesową”
- Śniadania w hotelach – dziś
- Strategia w dobie kryzysu
- Budowanie kultury komunikacyjnej
- Śpieszmy się kochać dyrektorów hoteli, tak szybko odchodzą
- HOTELARSKIE DNA – Minimalizm w hotelu
- Odszkodowanie za lockdown?
- CRISIS MANAGEMENT– plan zarządzania kryzysowego
- GUEST EXPERIENCE 4.0 Doświadczenie – nowe źródło wartości na trudne czasy
- Sztuka imitacji
- Planowanie biznesu – business plan 2021 w hotelu według metody LOTS
- Aparthotele i condohotele – inwestycje pod lupą UOKiK Czy doczekamy się dedykowanej regulacji?
- Tani pracownik = tanie doświadczenie w obsłudze hotelowej
- Konferencje w hotelach Szczęście sprzyja przygotowanym. I proaktywnym
- Rynek spotkań 2021. Jak zwiększyć zyski przy mniejszej liczbie uczestników?
- HOTELARSKIE D N A Pulp Fiction w hotelu
- Formuła zmian
- Początek rewolucji na Facebooku?
- Gospodarka obiegu zamkniętego w hotelu. Jak sfinansować zmiany modelu biznesowego? Na przykład – przez zielone obligacje
- 10 trendów zmieniających branżę spotkań
- Franczyza – jak wybrać markę, jakie są korzyści, jakie koszty?
- Marketing w koronie
- HOTELARSKIE D N A. Z teorii gier – w co grają hotelarze?
- RE-Opening– cztery kroki, jakie powinien zrobić hotel, żeby zaadaptować się do postcovidowej rzeczywistości
- Lider na trudne czasy
- 9 prostych wskazówek, jak być lepszym managerem hotelu w dzisiejszych czasach
- NOWE OBLICZE MAREK LUKSUSOWYCH – od marketingu paradoksalnego do marketingu wartości
- Revenue Management – różnice między dużym a małym hotelem
- Wymogi sanitarne a hotelowe wnętrza
- RODO w cieniu pandemii.
- Jak chronić mocne terminy w hotelach?
- Wykorzystaj potencjał silnej marki
- Fitwel i WELL – wellbeingowe certyfikaty na nowe czasy
- Techniki zwiększania sprzedaży w hotelu
- Lokalne SEO dla hotelu, czyli co?
- Architektura wnętrz hoteli basic, standard, premium – jak to oddzielić?
- Budowanie strategii cenowej hotelu – aspekt konkurencji
- Jak projektować wnętrza przyjazne rodzinie, a więc dzieciom
- Obecne koszty budowy hotelu. I jak je zoptymalizować
- POMYSŁY na hotelowe lobby
- Marketing, który działa na zmysły. Jak budować siłę marki hotelu dzięki wykorzystaniu zasad marketingu sensorycznego
- Weryfikacja certyfikatu covidowego w hotelu i restauracji – jak wyjść z kwadratury koła
- Projekt Hotel #1 Jak rozpocząć inwestycję hotelową?
- Sygnalista w hotelu – nowy obowiązek dla firm Kto to taki i jak się przygotować na nowe prawo
- Klasyczne OTA jako relikt przeszłości
- #2 Doradca + sieć hotelowa
- Naprawdę rynek pracownika?
- Jak stworzyć luksusowe wnętrze
- Projekt Hotel #3 Condo – finansowanie
- Jak zarobić na direct booking? 15 porad, które przybliżą do tego celu
- Zmieniły się realia inwestycyjne hotelarstwa
- #4 ADR – dlaczego musi wzrosnąć minimum o 30 proc. Case study
- „Dlaczego nie pracują wydajnie? Jak ich zmotywować?”
- Lokalnie, globalnie – trendy, które przyciągną gości ze świata
- #5 Strategia cenowa – zmiany, zmiany, zmiany
- Generalne wykonawstwo czy pakiety – modele realizacji hotel
- Jak zarządzać biznesem hotelu w dzisiejszych czasach? Spojrzenie właścicielskie
- Jaki pracownik, takie doświadczenia gości
- Condo i apart w Polsce – główne zasady i cechy wspólne różnych projektów
- ESG w hotelarstwie. Mniej gadania, więcej działania!
- Nie ma ludzi do TAKIEJ pracy. O prekaryzacji pracy w branży hotelowej
- Marka przyszłości – czego oczekują klienci? Trendy w marketingu, które zyskują na znaczeniu
- #7 Pre-opening 3, 2, 1… START!
- Inwestycje condo – najważniejsze kwestie i błędy koncepcyjne w przygotowaniu inwestycji w modelu condo
- Tożsamość przez lokalność Projektowanie procesu guest experience poprzez synergię działań w cyklu guest journey
- Budżetowanie w hotelu
- Zrównoważony rozwój w hotelach niezależnych – 20 wskazówek
- Eko-logicznie i eko-nomicznie, czyli 8 kroków do redukcji zużycia wody w hotelu
- Back to school – DDR, FOH, NO SHOW, PASSAT, PICK-UP, SMERF
- KONFERENCJE JESIEŃ 2022 VS. JESIEŃ 2019
- Jacy ludzie, taki hotel
- Buduj, nie buduj, buduj, nie buduj…
- CRM w sprzedaży MICE, czyli inwestycja w zespół
- Zaprojektuj i wybuduj – na czym polega ten model realizacji inwestycji hotelowej
- Dbałość o zrównoważony rozwój także w hotelowej łazience
- Jak dodać ludziom energii i zaangażować ich w pracę
- Pożar! Odpowiedzialność hotelu
- Hotelarzu, ugość sam siebie
- Nowy CEO, czyli Chief Empathy Officer. Inteligencja społeczna
- HOTELOWA ŁAZIENKA Jak łączyć oszczędność z jakością
- Współpraca z portalami OTA i optymalizacja kanałów sprzedaży bezpośredniej
- HOTELOWA FRANCZYZA W EUROPIE – co zmieniło się po pandemii
- Zwinne hotele – kiedy ugościmy Agile?
- Płatki śniegu w hotelu – jak z nimi współpracować
- Klauzula sumienia w usługach hotelarskich okiem prawnika
- Ile kosztuje budowa hotelu w 2023 roku
- Problemy dyrektora hotelu, które rozwiązuje technologia RMS
- Nie wszystko złoto, co się świeci. Nie każdy zjawiskowy hotel to gwarantowany sukces biznesowy
- Savoir-vivre jako fundament budowania gościnności w hotelu
- Przewodnik po ESG w sektorze nieruchomości
- NFRD, CSRD, TAKSONOMIA
- Wskaźniki ESG w obszarze nieruchomości
- KONFERENCJE W HOTELACH – jaki będzie sezon jesienny vs. ubiegłoroczny i przedpandemiczny? Niepewny
- A co z produktywnością w hotelarstwie?
- Rola niezależnych operatorów hotelowych TPO będzie rosła
- Zwinność w hotelu: innowacja w branży gościnności?
- Scrum w hotelu – skuteczna odpowiedź na wyzwania i nowe trendy w branży
- RAPORT: NOWE TECHNOLOGIE. AI w Hotelarstwie – czy to już rewolucja?
- Jak utrzymać poziom komfortu w hotelu, redukując jednocześnie zużycie energii? Dzięki AI
- Kredyt podatkowy dla hotelarzy rozpoczynających działalność
- Wstęp do rachunkowości
- Ulga na zakup nowych technologii w hotelarstwie i gastronomii
- Struktura hotelu a układ sprawozdania
- Opodatkowanie pozapłacowych świadczeń pracowniczych
- RACHUNKOWOŚĆ WEDŁUG USALI: Departament Pokoje
- Hotel a podatek od nieruchomości
- Departament: GASTRONOMIA – F&B
- Zrównoważona Karta Wyników – narzędzie do zarządzania hotelem
- Opodatkowanie kadry zarządzającej
- Cena – jak ją skalkulować?
- Cztery perspektywy
- Koszty Niepodzielone i Koszty Stałe
- Opodatkowanie umowy zlecenia
- Dofinansowanie unijne dla hotelarzy – ostatnia szansa
- Jak ocenić sprawność operacyjną hotelu?
- Nowa szansa podatkowa na wyjście z biznesu
- Kształcenie kadry dla sektora HORECA
- Między teorią a praktyką
- Jakie będzie hotelarzy kształcenie, takie będą…
- Głos praktykanta
Ilość artykułów w numerze: 743