Deo Plaza pod szyldem Radisson

Powstający na Wyspie Spichrzów w Gdańsku 350 pokojowy hotel, który działać miał pod niezależną marką Deo Plaza, ostatecznie zostanie włączony do grupy hoteli Radisson – ustalił „Hotelarz”. Inwestor, spółka Spichlerz Ognisty Wóz należąca do właściciela zakładów mięsnych Zbigniewa Nowaka, zdecydowała się także rozwiązać umowę ze spółką Dobry Hotel, która miała być operatorem hotelu. Umowa z Radissonem obejmuje kooperację w okresie 20 lat. Kompleks składać się będzie z hotelu o standardzie 4-gwiazdek z 350 pokojami. - Wierzymy, że współpraca z tak doświadczonym operatorem zapewni międzynarodową skalę usług hotelowych, konferencyjnych i eventowych. – powiedział „Hotelarzowi” Zbigniew Nowak, inwestor Deo Plazy. Podjęliśmy decyzję o powierzeniu zarządzania hotelem firmie, która świadczy usługi na światowym poziomie w najbardziej prestiżowych lokalizacjach całego świata. Dzięki połączeniu olbrzymiego potencjału miejsca oraz wybranego operatora, przygotowywany hotel stanie się rozpoznawalnym na świecie centrum konferencyjnym, które przyciągnie do Gdańska ludzi międzynarodowego biznesu – dodaje Nowak. Deo Plaza reklamowana jest jako nowe centrum biznesowe, turystyczne i wypoczynkowe Gdańska. Na powierzchni użytkowej około 40 000 m2 powstają apartamenty mieszkalne z widokiem na Motławę, apartamenty inwestycyjne i czterogwiazdkowy hotel z centrum konferencyjnym na 900 osób, oraz strefa handlowo-usługowa z restauracjami i kawiarniami. Do dyspozycji mieszkańców i gości będzie dwupoziomowy parking podziemny z ponad 200 miejscami postojowymi. Oddanie do użytku części hotelowej planowane jest jeszcze w tym roku, zaś części apartamentowej ze 120 mieszkaniami, na początku 2019 r. Sprzedażą apartamentów w systemie condo zajmuje się firma Tekton Capital.  

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *