20 edycja targów EuroGastro

276 wystawców z 17 krajów, kilkudziesięciu branżowych ekspertów, w tym światowej sławy mistrzowie kulinarni oraz tysiące odwiedzających – tak wyglądała 20. edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, która odbyła się w dniach 6-8 kwietnia w Warszawie. W ciągu dwóch dekad impreza stała stała się kluczowym wydarzeniem dla profesjonalistów branży HoReCa. Z okazji jubileuszu wydano okolicznościowy album […]

Czytaj dalej


Nowi szefowie sprzedaży w: Pałacu Ciekocinko Hotel Resort & Wellness

Dyrektorem sprzedaży i marketingu w 5-gwiazdkowym Pałacu Ciekocinko Hotel Resort & Wellness został Andrzej Szymczyk, który wcześniej kierował m.in. działem sprzedaży i marketingu w hotelu Narvil Conference & SPA w Serocku. Karierę w branży hotelarskiej zaczynał w USA, potem przez kilka lat pracował w Londynie w obiektach sieci Guoman Hotels i Hilton Worldwide. Po powrocie […]

Czytaj dalej


Jakie napiwki w polskich SPA?

Napiwki to dzisiaj ogólnie przyjęta forma dodatkowego zarobku dla pracowników w sektorze usług. Nie inaczej sprawa wygląda w pracy terapeutów SPA, którzy są w ten sposób doceniani przez gości, choć w tym przypadku nie jest to tak oczywiste jak np. w restauracji. Zależy to od wielu czynników, poza samą jakością zabiegu, także np. od osobowości […]

Czytaj dalej


IV edycja Meetings Week Poland

W marcu odbyła się czwarta edycja Meetings Week Poland. W centrum konferencyjnym stadionu PGE Narodowy w ramach pięciodniowego cyklu wydarzeń, konferencji i warsztatów spotkali się liderzy i członkowie branży przemysłu spotkań, zajmujący się profesjonalną organizacją kongresów, konwencji, targów, wystaw i innych spotkań o charakterze biznesowym. Wcałym cyklu wydarzeń udział wzięło ponad 750 osób. To największe […]

Czytaj dalej


Zmiany szefów kuchni w: DoubleTree by Hilton Warszawa

Nowym szefem kuchni w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warszawa został Zbigniew Łęgowski. Zastąpił Andrzeja Bryka, który objął kuchnię w otwieranym niedługo rosyjskim DoubleTree by Hilton Tyumen. Zbigniew Łęgowski to wielokrotnie nagradzany kucharz z ponad 20-letnim doświadczeniem. Pracował m.in. jako szef kuchni w restauracji Tiffany’s w Warszawie, w Hotelu Luxor w Lublinie, gdzie […]

Czytaj dalej


Fabryka Wełny Hotel & SPA Pabianice

Tkalnia SPA & Wellness, Formownia Fitness & Gym, restauracja Przędzalnia, bar Barwiarnia, kręgielnia Maszynownia – 4-gwiazdkowy kompleks Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach powstały na terenie dawnego imperium przemysłowego rodziny Baruchów, zajmujących się produkcją tkanin bawełnianych, nawiązuje do czasów świetności tego miejsca, tworząc jego nową historię. Rozmach inwestycyjny ówczesnych właścicieli wraz z postępującym procesem […]

Czytaj dalej


Powstało stowarzyszenie zastępców GM-ów i kierowników recepcji

W Sound Garden Hotel Aiport w Warszawie odbyło się założycielskie spotkanie członków polskiej sekcji Międzynarodowego Stowarzyszenia Zastępców Dyrektorów Generalnych oraz Kierowników Recepcji Hoteli Luksusowych (AICR Polska). Na spotkaniu, na które licznie przybyli przedstawiciele warszawskich hoteli z Marriotta, Courtyard by Marriott, Hiltona, DoubleTree by Hilton, Radissona Blu Sobieski, H15 Boutique, Rialto, Le Reginy, Sound Garden Hotel […]

Czytaj dalej


Kolejna zmiana algorytmu Google

5 rzeczy, które trzeba poprawić, by utrzymać pozycję strony hotelu w wyszukiwarce, gdy w maju Google zmieni swój algorytm Planowana na maj aktualizacja algorytmu Google to kontynuacja trendu widocznego w wynikach mobilnych od kilku lat. Najpierw witryny dostosowane do urządzeń mobilnych były specjalnie oznaczane, co stanowiło dodatkową zachętę do kliknięcia. Następnie mobilność strony stała się […]

Czytaj dalej