Nowe managerki w Novotel Warszawa Centrum: rooms divison i F&B

Do Novotelu Warszawa Centrum dołączyły Aleksandra Źrałka na stanowisko F&B manager i Anna Kwiatek-Skok jako rooms division manager. Aleksandra Źrałka przygodę z hotelarstwem rozpoczęła w Kalifornii w 5-gwiazdkowym Canary Hotel,. Kolejne kroki w zawodzie zdobywała m.in. w 4-gwiazdkowym hotelu Hilton Garden Inn w Rzeszowie, gdzie dołączyła do zespołu przygotowującego otwarcie. Po kilku latach zasiliła szeregi […]

Czytaj dalej


Dominik Chrapek nowym dyrektorem regionalnym IGHP w Łódzkiem

Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego powołała Dominika Chrapka, dyrektora generalnego DoubleTree by Hilton Łódź, na stanowisko dyrektora regionalnego Izby w województwie łódzkim. Odpowiada m.in. za usprawnienie komunikacji oraz integrację środowiska hotelarzy w Łódzkiem, upowszechnianie wiedzy o działaniach lobbingowych Izby, a także pozyskiwanie nowych członków oraz monitorowanie wydarzeń branżowych w regionie, współpracę z władzami, samorządami i innymi […]

Czytaj dalej


Dyrektor nowo otwartego B&B Hotelu Poznań Old Town

Mariusz Jochan, związany z siecią B&B Hotels od 2016 r., jest dyrektorem nowo otwartego B&B Hotelu Poznań Old Town – największego z dotychczasowych 10 w Polsce tej sieci. Z branżą hotelową związany jest od 12 lat. Pierwsze doświadczenia zawodowe zbierał w łódzkich hotelach. Sześc lat temu rozpoczął prace w B&B Hotels, obejmując funkcję zastępcy dyrektora […]

Czytaj dalej


Nowy szef kuchni Holiday Inn Resort Józefów

Jacek Schliske, wcześniej w Radisson Collection Warszawa, został szefem kuchni hotelu Holiday Inn Józefów. Po szkole gastronomicznej doświadczenie zdobywał pod okiem Mariusza Nowickiego w restauracji Cafe Szparka. Po dwóch latach został zastępcą szefa kuchni w  4-gwiazdkowym hotelu Mościcki w Spale. W roku 2007 współorganizował tam Mistrzostwa Polski Nowoczesnych Aranżacji Pasztetów z Dziczyzny. Jako członek Ogólnopolskiego […]

Czytaj dalej


Nowy dyrektor Dworu Kaliszki

Mohamed Hasabou, w przeszłości dyrektor m.in. 600 pokojowego Cirios Hotel w Nigerii, został dyrektorem generalnym 22 pokojowego Dworu Kaliszki na Mazurach. Hasabou swoją karierę w hotelarstwie zaczynał 40 lat temu w hotelach w Bagdadzie w Iraku, by przez kolejne lata zarządzać działami gastronomii w kilkuset pokojowych hotelach w Egipcie. W 2012 roku objął jako General […]

Czytaj dalej


Tremend z nowym partnerem – bliźniakiem

Pracownia architektoniczna Tremend ma nowego partnera. Do pracowni dołączyła architekt Anna Federowicz wraz ze swoim zespołem z Pracownii Architektury i Urbanistyki F.B.T.  Prywatnie siostra bliźniaczka Magdaleny Federowicz-Boule. Anna Federowicz jest absolwentką Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej, studentką University of Detroit Mercy USA, doświadczenie zdobywała w pracowni Architektury Paczowski & Fritsch Associes w Luksemburgu, CDG Biuro Architektoniczne […]

Czytaj dalej


Iwona Głuchowska cluster directorem sprzedaży hoteli Radisson na Warszawę

Iwona Głuchowska, ostatnio dyrektor sprzedaży Holiday Inn City Center Warszawa i cluster director trzech hoteli sieci IHG, objęła stanowisko cluster director of sales & marketing dwóch warszawskich hoteli sieci Radisson: Radisson Collection i Radisson Blu Sobieski. Z branżą hotelarską związana jest od ponad 20 lat, zdobywając doświadczenie w międzynarodowych sieciach hotelarskich. Zaczynała w Starwood Hotels […]

Czytaj dalej


Nowy dyrektor operacyjny Radisson Blu Sobieski

Michał Lebdowicz, ostatnio dyrektor F&B w Holiday Inn City Center Warszawa, został dyrektorem operacyjnym Radissona Blu Sobieski. Z branżą hotelarsko-gastronomiczną związany jest 22 lat. Rozpoczął karierę w gastronomi w krakowskiej restauracji Wentzl. Po ukończeniu studiów wyjechał do Wielkiej Brytanii, gdzie większość czasu pracował w restauracji w Manchesterze, prowadzonej przez jednego z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni, […]

Czytaj dalej


Intercontinental Warszawa z nowym dyrektorem F&B. Z Ritz-Carlton

Maciej Dudzik, związany przez większość kariery z siecią Ritz-Carlton, został dyrektor gastronomii hotelu Interncontinental Warszawa. Swoją karierę hotelarską rozpoczął w The Ritz-Carlton w Irlandii, gdzie na początku odpowiadał za projekt zmian w restauracji Gordona Ramsay’a. W czasie blisko pięciu lat pracy dla The Ritz-Carlton Hotel Company odpowiadał m.in. za renowację i relaunch restauracji i barów, […]

Czytaj dalej


Dyrektor nowego hotelu B&B Lublin Centrum

Patrycja Niedźwiecka, od dziewięciu lat związana z B&B Hotelem Warszawa-Okęcie, wprowadziła jako dyrektor B&B Hotel Lublin, otwartego w połowie maja. Z branżą hotelarską związana jest od 2009 r. Zaczynała od stanowiska recepcjonistki w jednym z warszawskich hoteli sieciowych. W 2013 r. trafiła do B&B Hotelu Warszawa-Okęcie pracowała, gdzie przeszła drogę od recepcji przez specjalistkę ds. […]

Czytaj dalej