W grudniu zakończyć ma się budowa Holiday Inn Warsaw City Centre przy ul. Twardej. Na powierzchni ponad 14 tys. m kw. znajdzie się 256 pokoi oraz piętro stworzone z myślą o wydarzeniach biznesowych. W hotelu po raz pierwszy w Polsce wdrożony zostanie Open Lobby Concept, wprowadzany obecnie w nowych obiektach marki Holiday Inn.
Open Lobby Concept oznacza wykorzystanie otwartego lobby hotelowego jako ogólnodostępnej przestrzeni integracyjnej, biznesowej i rekreacyjnej. – Z założenia open lobby ma spełniać funkcję otwartego miejsca spotkań zarówno dla osób, które szukają miejsca do odpoczynku, jak dla ludzi biznesu. Będzie to wyróżnik naszego hotelu. W otwartej przestrzeni lobby, bez wyraźnego podziału na sektory znajdą się m.in.: recepcja, bar, część restauracyjna, otwarta kuchnia i wiele miejsc idealnie dostosowanych odpoczynku, zabawy oraz spotkań biznesowych – mówi Marek Kaszewski, dyrektor generalny hotelu.
Bryła budynku zainspirowana została legendarnym, nowojorskim biurowcem Flatiron. Za projekt odpowiedzialna jest spółka UBM Polska. Budynek zlokalizowany na pograniczu Śródmieścia i Woli zaprojektowali dr Przemysław Kaniewski oraz Anna Rydzewską-Szpak z biura projektowego UBM Polska. Hotel będzie miał 18 pięter. – Pierwsze piętro hotelu w całości dedykowane będzie branży spotkań – mówi Tymoteusz Staworzyński, dyrektor sprzedaży Holiday Inn Warsaw City Centre. – Cztery profesjonalnie wyposażone sale konferencyjne połączone będą foyer, które stworzy możliwość dowolnej adaptacji w zależności od charakteru spotkania i potrzeb klienta. Dysponujemy salą konferencyjną wielkości 80 mkw. oraz trzema mniejszymi salami, każda wielkości 30 m2. Sale łącznie mogą pomieścić 130 osób.
Restauracja hotelowa serwowała będzie dania kuchni tradycyjnej, z elementami międzynarodowymi. Szefem kuchni został Paweł Suchenek, który zdobywał doświadczenie w ekskluzywnych hotelach w Szwajcarii, Armenii, Wielkiej Brytanii i Belgii, zarządzał kuchnią pałacową szejka Kataru.
Powiązane artykuły
Strefa prenumeratora
E-tygodnik
Reklama
Komentarze