Wybrano szefa kuchni hotelu Ferreus Kraków Old Town

Paweł Górski, ostatnio szef kuchni hotelu Best Western Plus w Krakowie, a wcześniej m.in. Park Inn by Radisson, objął stanowisko szefa kuchni w przygotowywanym do otwarcia 5-gwiazdkowym hotelu Ferreus Kraków Old Town. Paweł Górski karierę zaczynał w 2000 r. w krakowskich restauracjach Metropolitan i Na Wawelu, w której w latach 2002-2005 był zastępcą szefa kuchni. […]

Czytaj dalej


Miłosz Kowalski szefem kuchni Hyatt Place Kraków

Miłosz Kowalski, ostatnio dyrektor kulinarny Pieniny SPA Resort w Szczawnicy, a wcześniej m.in. szef kuchni krakowskiego hotelu Puro Kazimierz, objął funkcję executive chef w przygotowywanym do otwarcia w Krakowie hotelu Hyatt Place. Karierę zaczynał w 1998 r. jako kucharz w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. W 2005 r. został szefem kuchni w krakowskim hotelu Royal. […]

Czytaj dalej


Kamil Kubiak z Four Points by Sheraton do Vienna House Andel’s Łódź

Kamil Kubiak, szef kuchni hotelu Four Points by Sheraton od fazy pre- -openingu w 2018 r., został szefem kuchni Vienna House Andel’s Łódź, zastępując Mirosława Jabłońskiego. Kamil Kubiak pracował już jako kucharz w Vienna House Andel’s Łódź w latach 2010-2013. Potem był szefem kuchni w łódzkim Novotelu, senior sous chefem w łódzkim hotelu Tobaco i […]

Czytaj dalej


Mirosław Jabłoński z Vienna House Andel’s Łódź do Belmonte w Krynicy

Mirosław Jabłoński, szef kuchni hotelu Vienna House Andel’s Łódź od otwarcia w 2009 r., objął funkcję chef de cuisine w nowym 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte w Krynicy-Zdroju. Swój kulinarny warsztat doskonalił w Instytucie Paul Bocuse w Lyonie. Przed dołączeniem do zespołu Belmonte przez 13 lat związany był z hotelem Vienna House Andel’s w Łodzi. Tworzył tam […]

Czytaj dalej


W Marriott Warszawa. Z awansu wewnętrznego

Inderjit Manota awansował na stanowisko szefa kuchni hotelu Marriott Warszawa, z którym związany jest od 2012 r. Doświadczenie zawodowe zdobywał w Londynie w wielu znanych restauracjach m.in. Gordon Ramsey Plane Food. 10 lat temu trafił do warszawskiego Marriotta, gdzie zaczynał od stanowiska młodszego kierownika kuchni poprzez kierownika kuchni do starszego kierownika kuchni, pełniąc funkcję drugiej […]

Czytaj dalej


Maciej Majewski – z Sofitela Victoria do Autograph Collection

Maciej Majewski, przez ostatnie 11 lat szef kuchni w Sofitelu Warszawa Victoria, został szefem kuchni powstającego w Warszawie koło Zamku Królewskiego hotelu Autograph Collecion sieci Marriott International. Z siecią Accor związany był od ponad 20 lat. Na początku swojej kariery kulinarnej pracował w niezależnych restauracjach francuskich w Poznaniu. W 2001 r. trafił do ibisa Poznań, […]

Czytaj dalej


Anita Bajdalska w Dobrym Hotelu

Do grupy Dobry Hotel na nowo stworzone stanowisko dyrektora ds. SPA i wellness dołączyła Anita Bajdalska, m.in. wieloletnia autorka artykułów w „Hotelarzu”. Kompetencje w zarządzaniu obiektami SPA zdobywała w najlepszych hotelach w Austrii i Szwajcarii. Posiada także 15-letnie doświadczenie zawodowe jako manager ds. SPA & wellness w polskich hotelach, m.in. w obecnym Havet w Dźwirzynie, […]

Czytaj dalej


Nowa prezes PHH Hotele

Rada Nadzorcza spółki PHH Hotele powierzyła funkcję prezesa zarządu Urszuli Bąkowskiej-Morawskiej, dotychczasowemu członkowi zarządu spółki. Wcześniej była m.in. wiceprezesem zarządu spółki Interferie, która w marcu została włączona do Grupy Kapitałowej Polskiego Holdingu Hotelowego. Zastąpiła na tym stanowisku Gheorghe Mariana Cristescu, który pełnił tę funkcję w latach 2019-2022, będąc jednocześnie prezesem Polskiego Holdingu Hotelowego. Stoi on […]

Czytaj dalej


Kinga Łata zarządza Wave Międzyzdroje Resort &SPA

Kinga Łata, ostatnio dyrektor hotelu Senator w Dźwirzynie, a wcześniej dyrektor operacyjna sieci Zdrojowa Hotels, wprowadza na rynek jako dyrektor generalna otwarty z końcem kwietnia kompleks Wave Międzyzdroje Resort & SPA. Kinga Łata jest równocześnie członkiem zarządu spółki Green House HM, operatora obiektu. – Najbardziej ekscytującym, ale jednocześnie wymagającym czasem dla każdego dyrektora hotelu jest […]

Czytaj dalej


Nowy dyrektor hotelu Metropol w Warszawie

Daniel Salamon, dotychczasowy zastępca dyrektora hotelu Metropol, awansował na dyrektora tego hotelu w ścisłym centrum Warszawy. Do Hoteli Warszawskich „Syrena” dołączył w 2011 r. i w historycznym hotelu Polonia Palace przeszedł całą ścieżkę kariery, finalnie pełniąc obowiązki zastępcy kierownika gastronomii. Był odpowiedzialny za operacyjne funkcjonowanie działów F&B, w tym restauracji Polonia, Lobby Baru i bankietów. […]

Czytaj dalej