Autor: Piotr Stawiński
W sobotni wieczór 8 listopada Nobu Hotel Warsaw stał się sceną jednego z najważniejszych wydarzeń w historii marki Nobu. Jej trzej założyciele – Robert De Niro, Nobu Matsuhisa i Meir Teper z okazji pięciolecia hotelu po raz pierwszy wspólnie odwiedzili Warszawę, by celebrować Ceremonię Sake. Ten rytuał, odprawiany przez Nobu wyłącznie w wyjątkowych momentach, symbolizuje harmonię, wspólnotę i nowe początki. Następnego dnia pojechali do Krakowa na plac budowy drugiej inwestycji sieci w Polsce.
Po przybyciu do Nobu Hotel Warsaw założyciele Nobu zostali powitani w duchu polskiej gościnności – tradycyjnym chlebem ze śledziem i kieliszkiem wódki. Każdy otrzymał również pamiątkowy talerz z Zakładów Ceramicznych Bolesławiec, spersonalizowany imieniem.
W WARSZAWIE – ROZBICIE BECZKI SAKE
Wieczorne wydarzenia rozpoczęły się koktajlem inspirowanym lokalnymi smaka- mi oraz występem pianistycznym Tony’ego Yike Yanga – najmłodszego laureata w historii Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina w Warszawie (5. miejsce w 2015 r.). Kulminacją wieczoru była Ceremonia Sake (Kagami Biraki) – rytuał, w którym z
[...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl










Dodaj komentarz