Za nami Polagra 2020

Polagra 2020, która odbyła się na początku października w Poznaniu, była pierwszym (i ostatnim) spotkaniem targowym branży spożywczej i gastronomicznej w tym roku. Targi trwały trzy dni, a ekspozycja przygotowana została w podziale na trzy salony: Foodtech, Food i Horeca.



Salon Horeca to przede wszystkim strefy warsztatowo-konkursowe. W największej z nich przez wszystkie dni targów rozgrywały się eliminacje krajowe WorldSkills Poland 2020. Do rywalizacji przestąpili młodzi cukiernicy, kucharze, kelnerzy i carverzy. Zwycięzcy pierwszych będą reprezentować Polskę na poziomie międzynarodowym podczas WorldSkills Szanghaj 2021. Warsztaty kulinarne prowadzili Tomasz Milewski, Wojciech Harapkiewicz, Dawid Łagowski, Tomasz Jakubiak i Tomasz Purol. Na stoiskach w salonie Food dominowały w tym roku polskie marki. Nie zabrakło produktów mleczarskich, słodyczy, przetworów owocowo-warzywnych, soków i napojów, przekąsek, a także produktów ekologicznych. Największą część targów zajęli producenci maszyn i urządzeń dla sektora spożywczego w salonie Foodtech. W sercu targów Polagra znalazła się w tym roku strefa szkoleniowa, w której codziennie można było spotkać ekspertów dzielących się wiedzą z różnych obszarów prowadzenia biznesu z sektorze spożywczo-gastronomicznym. Największe zainteresowanie wzbudził temat najnowszych trendów i wymogów prawnych w oznakowaniu produktów, a także prezentacja wyników najnowszych badań związanych ze zmianami zachowań konsumentów na rynku FMCG. •

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *