Polskie wino po raz pierwszy na czterogwiazdkowym stole

Polskie wino po raz pierwszy na czterogwiazdkowym stole Wysokostandardowe hotele oferują swoim gościom wina z najwyższej półki, z najlepszych winnic świata. Hasło polskie wino budzi raczej nie najlepsze skojarzenia w świadomości rodaków, a cudzoziemcom nawet nie przychodzi do głowy, że taki produkt istnieje. Tymczasem są miejsca w Polsce, które klimatycznie nadają się do uprawy winogron i produkcji wina, oraz są tacy pasjonaci, którym się to chce robić. Efekty tej pasji są na tyle znakomite, że hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport postanowił wprowadzić do swojej oferty wino polskie. Wybór padł na wino Fenix, pochodzące z Winnic Jaworek (dolnośląskie). Wino białe wytrawne, pochodzące z kupażu dwóch szczepów, młodego Phoenixa i starego klonu Elbling, o aromacie soczystych owoców, ale o zbalansowanym poziomie cukru i kwasowości. Idealne do deserów, owoców i lekkich serów, a także jako aperitif. Wyprodukowano jedynie 1160 butelek, a od kilku dni oferowane jest gościom Hotelu Courtyard by Marriott przy warszawskim lotnisku, który jako jedyny hotel postawił na polskie wino. Nowy produkt spotkał się z entuzjazmem gości (większość to cudzoziemcy-biznesmeni), którzy z dużym zainteresowaniem degustują polskie wino, a dotychczasowe opinie są zaskakująco pozytywne. Hotel planuje już wprowadzenie kolejnych polskich win do swojej oferty.


Źródło: Mariott Warsaw Airport

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

1 komentarz do “Polskie wino po raz pierwszy na czterogwiazdkowym stole

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *