Pierwsze urodziny Hilton Gdańsk

6 października odbyła się uroczystość z okazji pierwszych urodzin hotelu Hilton Gdańsk połączona z premierą pierwszej książki kulinarnej Marka Konrata i Szefów Kuchni hotelu Hilton Gdańsk „Odkrywanie Smaku”.




Współpraca Marka Kondrata z właścicielami hotelu Hilton Gdańsk rozpoczęła się ponad roku temu, kiedy to właściciel ogólnopolskiej sieci sklepów Winiarium wyselekcjonował dla hotelu wyjątkową kolekcję win. Jej owocem jest książka „Odkrywanie Smaku” – zapis wielu wspólnych sesji winno-kulinarnych i eksperymentów w poszukiwaniu łączenia smaków między jedzeniem a winem, które stanowiły podstawę do stworzenia dań i dobranych do nich win. Urodzinowy toast w hotelu Hilton Gdańsk wznieśli przedstawiciele władz miasta, świata kultury i biznesu oraz celebryci.

 


W programie uroczystości znalazły się m.in. pokaz Live Cooking w wykonaniu Szefów Kuchni Hilton Gdańsk, degustacja win, podpisywanie wydania książki „Odkrywanie Smaku” oraz aukcja charytatywna na rzecz Gdańskiej Fundacji Hospicyjnej. Gościom czas umilał występ zespołu muzycznego BB Band. Podczas imprezy zaprezentowano też jesienne menu restauracji Mercato, w którym znajdą się propozycje prosto ze stron kulinarnej książki „Odkrywanie Smaku”, takie jak polędwica Kobe z borowikami i sosem miso oraz, dla wielbicieli ryb, okoń morski z musztardą Dijon, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem beurre blanc

 


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *