Letnie menu w restauracjach sieci Qubus Hotel

Już 28. czerwca restauracje sieci Qubus Hotel zaprezentują nowe menu przygotowane specjalnie z myślą o ciepłych, letnich miesiącach. Lekkie i nieszablonowe dania przypadną do gustu każdemu, zarówno smakoszom szukającym nowych doznań, jak również osobom, które cenią sobie zdrową dietę.


Nasi Szefowie Kuchni przygotowali ucztę smaków, tworząc dania z najlepszych sezonowych składników. "Zapraszamy na letnie kulinarne inspiracje, oparte w dużym stopniu na lekkich wakacyjnych propozycjach takich jak, sałatka z sandaczem w migdałach, pieczona kaczka w postaci delikatnej tarty z dodatkiem fig, czy egzotycznego kurczaka w sosie satay.” mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel.

W menu znajdą się również potrawy wegetariańskie. Na Gości restauracji czeka letnia zupa z zielonego ogórka i marakuja w dwóch odsłonach- delikatna Panna Cotta i Parfait. Orzeźwiającą propozycją w gorące dni będą świeżo wyciśnięte soki z cytrusowych owoców.

Restauracje Qubus Hotel nie zapomniały również o najmłodszych Gościach, przygotowując dla dzieci specjalne menu, w którym znajdą się m.in. kremowa zupa pomidorowa, polędwiczki drobiowe podawane z frytkami i delikatne gnocchi z indykiem.

Nowa karta to również propozycje dla osób uwielbiających słodkości i ekskluzywne alkohole. "W menu zaproponujemy kuszące ciasta i desery. Poszerzyliśmy również kartę win, dodając do niej wyselekcjonowane trunki pochodzące z francuskiej Langwedocji." uzupełnia Joanna Łuczyńska-Reczek Główny Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *