Maciej Majewski – z Sofitela Victoria do Autograph Collection   PERSONALIA

Maciej Majewski, przez ostatnie 11 lat szef kuchni w Sofitelu Warszawa Victoria, został szefem kuchni powstającego w Warszawie koło Zamku Królewskiego hotelu Autograph Collection sieci Marriott International

Z siecią Accor związany był od ponad 20 lat. Na początku swojej kariery kulinarnej pracował w niezależnych restauracjach francuskich w Poznaniu, a w 2001 r. trafił do ibisa Poznań, następnie ibisa Częstochowa, ibisa Kraków Centrum oraz Novotelu Kraków Centrum, gdzie w 2005 r. objął stanowisko executive chef (szef kuchni).  W  2011 r. dołączył do Sofitel Warszawa Victoria jako szef kuchni. W 2014 r. otworzył w Sofitelu restaurację La Brasserie Moderne, odpowiadając za kreację i rozwój całego konceptu gastronomicznego. Macieja Majewskiego zastąpił Paweł Kałuski, ostatnio szef kuchni w Marriott Warszawa, o czym więcej pisaliśmy TUTAJ.

Autograph Collection z 96 pokojami przy ul. Miodowej powstaje w połączonych pałacach Branickich i Szaniawskich, które w połowie ubiegłej dekady kupiła firma deweloperska Budizol (właściciel m.in. hoteli Indigo w Warszawie Holiday Inn w Bydgoszczy).



Komentarze zamieszczane przez użytkowników wyrażają ich własne poglądy. Wydawca portalu e-hotelarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Komentarze nie stanowią materiału prasowego w rozumieniu ustawy – Prawo prasowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *