Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne






O nas    Prenumerata    Kontakt  
        




HOTELARZ » Z Branży » Wiecha na łódzkim hotelu Puro

Wiecha na łódzkim hotelu Puro


Na budowie hotelu sieci Puro, który powstaje u zbiegu ul. Ogrodowej i Zachodniej, uroczyście zawieszono wiechę. Wedle tradycji oznacza to zakończenie budowy w stanie surowym. Obiekt ma zostać oddany do użytku na początku przyszłego roku.



Firma Genfer, właściciel sieci Puro Hotels, działkę w Łodzi naprzeciwko Pałacu Poznańskich, obok którego mieści się hotel andel’s, kupiła w 2013 roku.

Według projektu przygotowanego w 2015 roku przez pracownię ASW Architekci czterogwiazdkowy hotel Puro w Łodzi dysponować ma 136 pokojami, restauracją i kawiarnią z letnim tarasem, czterema salami konferencyjnymi, a także barem z tarasem widokowym. Za projekt wnętrz  odpowiada pracownia Superfutures.

Puro Hotels, zdobywca nagrody Hotelarski Inwestor Roku 2018 przyznawanej przez „Hotelarza”, to obecnie najszybciej rozwijająca się polska marka hotelarska (choć stworzona za norweskie pieniądze). Wprawdzie obecnie działa pod nią niespełna 600 pokoi w czterech hotelach, ale w tym roku powiększyć ma się o blisko 380, a w kolejnych o ponad 800.


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town

Daniel Danielewicz, przez ostatnie pięć i pół roku dyrektor generalny Golden Tulip Gdańsk Residence (o zmianie na tym stanowisku pisaliśmy TUTAJ), objął stanowisko dyrektora generalnego (...)

Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa

Jacek Florczuk, ostatnio dyrektor gastronomii w Doubletree by Hilton Warszawa, został dyrektorem generalnym hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa. Zastąpił Magdalenę Suligę, która została dyrektorem (...)

Najnowszy „Hotelarz” w opakowaniu zastępczym :)

Na okładce najnowszego „Hotelarza” laureat naszego konkursu „Hotel z Pomysłem 2018″. Który hotel zdobył to prestiżowe wyróżnienie nasi Czytelnicy przekonają się już niebawem. O czym (...)

Pracujwhoreca.pl – nowy serwis dla branży hotelowej i gastronomicznej

Największym problemem branży Horeca, co potwierdzają na każdym kroku inwestorzy, właściciele i managerowie hoteli i restauracji, jest brak pracowników – od najwyższego do najniższego szczebla.  (...)

Ruszył ibis Poznań Centrum pod jednym dachem z Novotelem

Zakończył się trzyletni proces modernizacji hotelu Novotel  Poznań Centrum, w wyniku którego w tym samym budynku otwarty został na sześciu niższych piętrach ibis Poznań Centrum (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA