Wine & Food Noble Night: wśród finalistów dominują szefowie restauracje hotelowych

Ogłoszono dwunastu finalistów 9. edycji Wine & Food Night, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Wśród nich znalazło się ośmiu szefów kuchni restauracji hotelowych. Finał odbędzie się 17 września, gdy zespoły pod ich kierownictwem zmierzą się w gotowaniu na żywo dla 700 gości. W pierwszym etapie konkursu spośród kilkudziesięciu nadesłanych zgłoszeń wybrano dwunastkę, […]

Czytaj dalej


KOPIENIEC FIZJO-MED & SPA, Murzasichle – Fizjoterapia z góralską gościnnością

4-gwiazdkowy hotel Kopieniec Fizjo-Med & SPA w Murzasichlu koło Zakopanego to obiekt łączący w sobie nowoczesne, niebanalne wnętrza z nutą góralszczyzny. A do tego jedno z najlepiej wyposażonych w regionie centrum rehabilitacyjno- fizjoterapeutycznych. Hotel powstał z inicjatywy Romana Sichelskiego, członka jednej z najstarszych rodzin na Podhalu, która przez dziesiątki lat zamieszkiwała halę na górze Kopieniec […]

Czytaj dalej


Nie będzie już Qubusa w Katowicach. Kto będzie?

15 grudnia marka Qubus Prestige zniknie z Katowic. Zastąpi ją międzynarodowy brand? Hotel ze 150 pokojami działający od 2004 roku na dziewięciu ostatnich piętrach biurowca Altus – najwyższego, 30-piętrowego budynku na Śląsku – był dzierżawiony przez sieć Qubus. Trzy lata temu zmienił się właściciel Altusa. Obydwie strony nie porozumiały się co do wysokości czynszu w […]

Czytaj dalej


Z sopockiego Granda do Sofitela Wrocław

Andrzej Kleeberg, ostatnio pełniący funkcję room division managera w hotelu Sofitel Grand w Sopocie, został zastępcą dyrektora generalnego w hotelu Sofitel Wrocław Stare Miasto. Zastąpił na tym stanowisku Annę Wierus, która objęła stanowisko managera operacyjnego wrocławskiego DoubleTree by Hilton. Andrzej Kleeberg z branżą hotelarską związany jest od 14 lat, w tym pięć lat za granicą. […]

Czytaj dalej


Ruszyły dwa nowe ibisy

W maju otwarto we franczyzie dwa hotele z rodziny ibis. W Białymstoku ruszył ibis Styles ze 129 pokojami i 14 salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni 650 mkw., a w Suchym Lesie ibis Poznań Północ z 77 pokojami i dwiema salami o łącznej powierzchni 70 mkw. Wkrótce ruszyć mają kolejne hotele ibis Styles w Siedlcach, Gnieźnie […]

Czytaj dalej


Andrzej Przeniosło zarządza hotelem Nosselia pod Warszawą

Andrzej Przeniosło, ostatnio kierujący hotelem Hilton Garden Inn Kraków Airport, przejął w zarządzanie podwarszawski hotel Nosselia, którego właścicielem jest spółka JGJ. Andrzej Przeniosło karierę w branży zaczynał w 1989 roku w pierwszym zespole hotelu Marriott, gdzie przez pięć lat pracował w dziale gastronomii. Następnie przez 10 lat związany był z warszawskim hotelem Jan III Sobieski, […]

Czytaj dalej


Rusza hotel Molo w Sopocie

Na początku czerwca pierwszych gości przyjąć ma 3-gwiazdowy hotel Molo z 70 pokojami w ramach kompleksu handlowo-usługowego Sopot Centrum powstającego na miejscu dworca PKP i przylegających do niego terenów. Wszystkie pokoje w Molo wyposażone są w sejfy, minibary, suszarki do włosów oraz bezpłatny dostęp do Wi Fi. Na stronie hotelu można je rezerwować od 4 […]

Czytaj dalej