Prace budowlane związane z powstaniem nowego hotelu sieci Hilton w Oświęcimiu dobiegają końca. Z zewnątrz obiekt jest niemal wykończony, na dokończenie budynku wewnątrz potrzeba jeszcze kilku tygodni. Hotel zlokalizowany jest 300 metrów od Rynku Głównego, w nowo wybudowanej nieruchomości, której deweloperem jest Property Partner Investments, realizujący inwestycję w imieniu spółki NPP związanej z firmą Unirest.
Budowany w Oświęcimiu hotel jest ósmym obiektem Hampton by Hilton w Polsce. Przedstawiciele hotelu nie wskazują na razie dokładnej daty otwarcia obiektu. – Jesteśmy na ostatniej prostej. Jest jeszcze trochę pracy, przede wszystkim na ostatnich piętrach budynku, ale wszystko idzie w dobrym kierunku – mówi dyrektor sprzedaży Hampton by Hilton Oświęcim Maciej Podczaski.
Jednym z haseł marki Hampton by Hilton jest „Hamptonality”. Terminem tym określa się atmosferę i standardy panujące w hotelach tej marki. – „Hamptonality” objawia się na każdym etapie pobytu. Jest to m.in. pomocna i profesjonalna obsługa, uśmiech na twarzach naszych pracowników, indywidualne podejście do gości, swoboda oraz praktyczne udogodnienia w pokojach, np. wyjątkowo komfortowe łóżko, ciepłe śniadanie zawsze wliczone w cenę – tłumaczy Podczaski. Mocnymi stronami obiektu mają być także kuchnia i lokalizacja. Szefem restauracji będzie znany w środowisku kulinarnym Bartosz Gadzina, który menu opiera na ekologicznych i zdrowych produktach. Budowę hotelu rozpoczęto w IV kwartale 2016 r. Będzie w nim 120 komfortowych pokoi. Goście będą mogli skorzystać także z bezpłatnego centrum fitness, 4 sal konferencyjnych (największa ma 106 m kwadratowych) oraz otwartego centrum biznesowego. W hotelu dostępne będzie ponad 300 m kwadratowych przestrzeni lobby, które może pomieścić 130 gości. Obiekt zarządzany będzie przez Hotel Professionals Management Group.
Komentarze