Barmani ze stoperami

W drugiej połowie czerwca w Juracie zakończył się etap półfinałowy zawodów Every Serve Perfect Programu Johnnie Walker Master of Bar Administration Prestige Club.
Przepiękna sceneria Półwyspu Helskiego i gościnna Jurata powitała uczestników Programu słońcem, gorącą atmosferą, ciepłą wodą i pięknymi plażami.


Na helskie spotkanie JWMBA Prestige Club połączone z półfinałami zawodów Every Serve Perfect, ich organizator - firma Diageo Polska zaprosiła sześćdziesięciu barmanów. Trzydziestu zakwalifikowało się do tego etapu ESP drogą kwietniowych eliminacji lokalnych, kolejnych trzydziestu musiało wykazać się największą ilością zebranych kapsli jednej z wódek produkowanych przez Diageo. W finale, ocenianym przez jury pod kątem nie tylko umiejętności technicznych i ich zgodności ze standardami barmańskimi ale również ze względu na higienę i czystość miejsca pracy, walczyło ostatecznie dwudziestu zawodników.


Każdy z nich miał za zadanie w ciągu czterech minut przygotować trzy drinki, przy czym niewątpliwą nowością był fakt jednoczesnego startu zawodników przy dwóch barach. Tym razem barmani sami naciskali stoper odmierzający czas konkurencji i sami go zatrzymywali, co niewątpliwie wzmagało rywalizację i doping publiczności. Z wieczornych eliminacji obronną ręką wyszło dziesięciu barmanów. Spośród nich zostanie wyłoniony zwycięzca podczas finału zawodów, który zostanie rozegrany we wrześniu w Warszawie.
"Hotelarz" jest patronem medialnym

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *