WINESTONE – nowa koncepcja w Mercure

2 maja w hotelu Mecure Warszawa Centrum otwarto nową restaurację Winestone. Nowa koncepcja obejmuje zmianę menu oraz wnętrz z uwzględnieniem najnowszych trendów kuchni, nowoczesnego stylu życia i oczekiwań gości.

 

Winestone to nowy koncept restauracji wprowadzany przez Mercure w Polsce. Koncepcja oparta jest na dwóch elementach. Po pierwsze, kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów, a po drugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Tak powstała nazwa Winestone. W restauracji goście znajdą zdrowe jedzenie, regionalne specjalności, wino, a także chleb świeżo pieczony na zakwasie z rodzynek. Zgodnie z nowoczesnymi trendami koncepcja Winestone ma otwartą kuchnię. W prostej i minimalistycznej aranżacji przestrzeni dominuje połączenie fioletowego i czarnego koloru z drewnianymi, dużymi stołami i marmurowymi blatami baru.

Z menu zniknęła długa lista tradycyjnych przekąsek, zup, dań głównych i deserów. Niektóre dotychczasowe dania mają całkowicie nowy wygląd i podawane są w bardziej atrakcyjny sposób. Zgodnie z najnowszymi międzynarodowymi trendami gastronomicznymi w karcie pojawiło się kilka dań, które nie wymagają jedzenia sztućcami, podawane na „les planches”. Goście nadal mogą liczyć na polskie dania, takie jak pierogi czy żurek, ale także na francuskie potrawy, np. Les Planches. W nowym koncepcie restauracji goście mogą degustować wina zebrane w nowej karcie Mercure, podzielonej na cztery kategorie smakowe: „Świeże i smakowite”, „Lekkie i owocowe”, „Wyważone i eleganckie” oraz „Pełne i aromatyczne”.

 



Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *