Ekologiczna żywność w nowej ofercie restauracji Fusion w hotelu Westin Warsaw

Janusz Korzyński przyłącza się do „Ruchu Dobrego Samopoczucia” – kampanii ogłoszonej globalnie przez markę Westin, której celem jest poprawa dobrego samopoczucia. Przez dwa miesiące restauracja Fusion będzie zachęcać gości do spróbowania dań, których jednym ze składników są produkty ekologiczne.


Nowe menu będzie stanowiło rozszerzenie karty restauracji, w której do tej pory znajdowało się wiele zdrowych i smacznych potraw przygotowanych zgodnie z filozofią SuperFoodsRx, czyli łączenia produktów, które spożywane razem posiadają wyższą wartość odżywczą niż jedzone osobno.

W karcie menu ekologicznego znajdą się między innymi poniższe dania:

  • Wędzony pstrąg na ciepło, galaretka z owocu noni, bliny gryczane, seler, ekologiczne jabłko gloster, kwaśna śmietana, oliwa z nowalijek

  • Zapiekany ekologiczny ser kozi w cieście kataifi, smażona przepiórka, pieczony żółty burak, chutney z rabarbaru i imbiru, szczawik zajęczy

  • Toskańska zupa z pieczonymi wiosennymi warzywami, wędzonym boczkiem, ekologiczne ziarna Quinoa

  • Ekologiczny makaron orkiszowy Strozzapreti, ośmiornica, brokuł, pieczona papryka, ekologiczny ser tofu

  • Pieczona jagnięcina, puree z skorzonery, sos z porto i tymianku, ekologiczne pieczone warzywa

  • Truskawkowe carpaccio, lody jogurtowe z ekologicznymi owocami goji, pieczone ciastko bakaliowo jagodowe, sos czekoladowy pięć smaków


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *