Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne

Restauracja Le Victoria Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Victoria przygotowała nowe sezonowe menu stworzone przez szefa kuchni Macieja Majewskiego na podstawie jego autorskiej koncepcji. Nowe menu reprezentuje połączenie francuskiej i polskiej kuchni odzwierciedlone w kreatywnych kompozycjach i oparte na najlepszych produktach sezonowych. Szef kuchni rekomenduje szeroki wybór dań flagowych, wśród których są: lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax podawany z ikrą z łososia, filet z sandacza serwowany z risotto z pęczaka, małżami i sosem grzybowym, filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, jak również ograniczna pierś z kurczaka, z dodatkiem rzepy i grzybów. Osobom poszukującym wykwintnej kuchni, która jednocześnie zapewnia minimalną ilość kalorii polecane są dania „De-Light”. Wśród rekomendowanych propozycji Szefa kuchni znajduje się m.in. filet z łososia, podawany z purée z dyni, cykorią i pomarańczą w akompaniamencie chrupiącego ryżu. Wśród propozycji deserów znajdują się m.in. carpaccio z ananasa, podawane w akompaniamenice estragonu i sorbetu z trawy cytrynowej czy też karmelowy custard z solonym masłem. W ofercie znajduje się również wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów. Zimowe Noworoczne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne zawiera również wybór dań “Les cocottes”, podawanych w tradycyjnych francuskich naczyniach cocottes. Wśród propozycji znajdują się: wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczak po normandzku z jabłkowym cydrem lubelskim oraz spätzle czy też duszona łopatka jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi. Wśród propozycji „Nos ardoises” polecamy są m.in. stek Rib Eye z 28-dniowej wołowiny z frytkami w asortymencie sałat z sosem vinaigrette i sosem pieprzowo-serowym. Le Victoria Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie z polskimi akcentami kulinarnymi. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości. Elegancja brasserie jest podkreślona przez wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomeza.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *