Gotowanie z użyciem technologii konwekcyjno-parowej

Ukryty potencjał Polski W piecach konwekcyjno-parowych firmy RATIONAL można przyrządzić 90% wszystkich potraw, znajdujących się na kartach dań międzynarodowych profesjonalnych kuchni. W Europie tego typu urządzenia są od dłuższego czasu normą. W Polsce wielu kucharzy wciąż jeszcze korzysta jednak z klasycznych metod gotowania , nie wykorzystując w pełni dostępnych technologii. Zajmujący metr kwadratowy podłogi piec konwekcyjno-parowy zastępuje niemal wszystkie tradycyjne urządzenia kuchenne: piece konwekcyjne, kuchenki, kotły i grille. Są łatwe w obsłudze, same się czyszczą i w porównaniu z innymi urządzeniami, oszczędzają do 70% energii. 50% Polskich wykorzystuje te wielozadaniowe urządzenia w swoich kuchniach – pozostali używają tradycyjnych urządzeń. „Kto się przyzwyczaił przyrządzać typowego kotleta schabowego w typowym głębokim smażeniu, jest często sceptycznie nastawiony do nowych technologii”, mówi Daniel Sielicki, Mistrz kuchni w będącej liderem Firmie RATIONAL. Firma RATIONAL ma swoją siedzibę w Niemczech, gdzie urządzenia tego producenta można znaleźć niemal w każdej profesjonalnej kuchni. To, że piece konwekcyjno-parowe optymalnie przyrządzają także polskie dania, wie Dariusz Zahorański, Szef kuchni z Radisson Blu:” Dzięki przygotowywaniu produktów panierowanych w SelfCookingCenter 5Senses możemy w znacznym stopniu zmniejszyć zużycie tłuszczu”. W jego kuchni gotuje się od lat w urządzeniach firmy RATIONAL. Z tego powodu: piece konwekcyjno-parowe przynoszą tradycyjnym i profesjonalnym kuchniom podobnie wiele korzyści co międzynarodowym hotelom. Urządzenia nadają się do wszystkich zakładów, produkujących ponad 30 posiłków dziennie i spłacają się w niecały rok. „Nasz najnowszy model – SelfCookingCenter 5 Senses – uzupełniliśmy o szereg funkcji specjalnie dla Polski dodaje Daniel Sielicki Są to na przykład: typowe steki grillowane -> tak jak lubią Polacy. Piece konwekcyjno-parowe łączą w sobie wiele plusów gotowania na parze – takie jak szybki czas przyrządzania, niewielkie straty na produktach i duża soczystość – z plusami przyrządzania w gorącym powietrzu: intensywnym zapachem, apetycznymi kolorami i chrupkością skórki. Są na dodatek tak łatwe w obsłudze, że nawet niedoświadczeni pracownicy kuchenni uzyskują niezmiennie dobre efekty i nawet nie muszą nadzorować procesu przyrządzania potraw. Ze wszystkich urządzeń RATIONAL SelfCookingCenter 5 Senses jest dotychczas jedynym modelem, który przyrządza wszystkie potrawy dokładnie tak, jak wyznaczy to kucharz za pomocą naciśnięcia przycisku. Rozpoznaje on automatycznie wielkość, ilość i stan poszczególnych produktów i dostosowuje wszystkie nastawienia do rodzaju produktu i życzenia kucharza. Dla kucharzy, którzy wolą sami określać temperaturę, wilgotność, czas przyrządzania i prędkość obiegu powietrza i chcieliby wszystko regulować ręcznie, dobrą alternatywą jest CombiMaster Plus firmy RATIONAL. Także ten model jest wyposażony we wszystkie ważne funkcje, które pozwalają spełniać wysokie wymogi jakościowe [narodowość] kuchni. Pod adresem www.rational-online.pl firma RATIONAL przedstawia szczegółowe informacje.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *