Tork ponownie partnerem L’Art de la cuisine Martell

Już po raz czwarty TORK wspierał jeden z najważniejszych konkursów kulinarnych w Polsce – L’Art de la Cuisine Martell. Gospodarzem imprezy od wielu lat jest XVI-wieczny Hotel Zamek Ryn. W konkursie wzięło udział 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce. Do Rynu zjechali najzdolniejsi kucharze młodego pokolenia, którzy mierzyli się z zadaniem pod okiem największych autorytetów branży kulinarnej. Tematem przewodnim tegorocznej edycji, a tym samym głównym bohaterem była Brytyjska Świeża Jagnięcina Kulinarna. W jury zasiedli najbardziej uznawani szefowie kuchni. Marka Tork jako główny partner konkursu kompleksowo wyposażyła drużyny kucharzy w swoje produkty, które usprawniły kulinarne współzawodnictwo oraz ułatwiły kucharzom utrzymać czystość stanowisk. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mieli do dyspozycji szeroki wachlarz wielozadaniowych czyściw papierowych i włókninowych: serwetek, reczników oraz innych profesjonalnych czyściw. W ofercie Tork kucharz znajdzie wszystko czego potrzebuje. Produkty Tork są przyjazne dla użytkowników. Łatwo się z nich korzysta. Uczestnicy konkursu bardzo szybko po nie sięgnęli. – mówi Adam Chrząstowski, Szef Kuchni, Juror konkursu. Swoją obecnością Tork uświadamia jakie korzyści płyną z używania najlepszych produktów w profesjonalnych kuchniach i pokazuje, że rozwiązania Tork są najlepszym wyborem dla branży HoReCa. “Marka Tork to marka, za którą stoi jakość. Przekonałem się o tym wielokrotnie, że tej jakości warto zaufać, w tę jakość warto zainwestować. Okazuje się, że w dłuższej perspektywie używanie dobrych jakościowo produktów jest tańsze, bardziej efektywne, bezpieczniejsze, niejednokrotnie pozwala wybrnąć z trudnej sytuacji. Sposób zaprojektowania dozowników Tork czy dobór rodzajów materiałów powodują, że nie zużywa się ich w gigantycznych ilościach. Finalnie daje to oszczędność wydawanych środków.” – podkreśla Adam Chrząstowski Oprócz wyposażenia stanowisk w najwyższej jakości produkty Tork ufundował nagrodę specjalną za wyjątkowo czyste i higieniczne miejsce pracy. Na tych, którzy podczas przygotowywania konkursowego dania przywiązywali szczególną wagę do czystości swojego stanowiska czeka dwudniowy wyjazd do Helsinek i kolacja we wspaniałej restauracji Chef&Sommelier, która została wyróżniona prestiżową gwiazdką Michelin. „Ten konkurs to dla nas na pewno niesamowite przeżycie, a nagroda pozwoli nam odkryć nowe horyzonty, zobaczyć coś nowego. Po powrocie będziemy dużo bardziej doświadczeni, bogatsi o nową wiedzę, nowe przeżycia i pomysły.” – mówią zwycięzcy nagrody specjalnej, Bartłomiej Wrona i Michał Ziaja. Laureaci nagrody specjalnej przyznali, że już w szkole uczono ich, że należy dbać o czystość na stanowiskach pracy, więc produkty Tork były dla nich bardzo przydatne, a ściereczki z włókna sztucznego nie raz wyprowadziły młodych kucharzy z opresji podczas przygotowywania konkursowego dania.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.