Nasi kucharze wolą gotować Anglikom

Gdy na rynku pracy brakuje fachowców, uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych nie muszą się martwić o pracę. Właścicielom bydgoskich restauracji i hoteli coraz trudniej jest pozyskać doświadczonych kucharzy i kelnerów. W Hotelu Pod Orłem w Bydgoszczy fachowcy poszukiwani są nieprzerwanie od czasu wejścia Polski do Unii Europejskiej. Teraz praca czeka na cukiernika oraz kelnera. Młodzi ludzie przychodzą, aby zdobyć doświadczenie i wpisać sobie w CV staż w czterogwiazdkowym hotelu - mówi Anna Kowalska, dyrektor naczelny Hotelu Pod Orłem.

Źródło: GAZETA POMORSKA(2007-04-12) str.: 15

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *