Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina

Należący do Chopin Airport Development hotel Courtyard by Marriott Warszawa Lotnisko ma nowego szefa kuchni. Został nim Piotr Lasecki, wcześniej przez wiele lat związany z warszawskimi hotelami Novotel. Wcześniej Lasecki przez niemal 25 lat związany był z warszawskimi hotelami Novotel, pracując najpierw od 1992 do 2012 roku w Novotel Centrum, a od 2012 do tego roku jako szef kuchni w Novotel Lotnisko Warszawa. - Kuchnia jest dla mnie największą pasją, szczególnie kuchnia międzynarodowa, to oczywiste – mówi Piotr Lasecki, szef kuchni Courtyard by Marriot Warszawa Lotnisko. – Ale pozazawodowo realizuję się jako biegacz i meloman. Bez aktywności fizycznej nie wyobrażam sobie życia. Muzyka jest dla mnie inspiracją i daje siłę, szczególnie klasyczna i rockowa, często też chodzę na koncerty. Swoje szlify zdobywał na szkoleniach i wymianach w Lille, Paryżu i Londynie. Uczestniczył w wielu kulinarnych pokazach i konkursach. - Nie ukrywam, że praca dla Courtyarda przy lotnisku Chopina jest dla mnie ogromnym wyzwaniem i wielką szansą – opowiada. To doskonałe miejsce. I pierwszorzędna załoga. Pracuję z ludźmi stanowiącymi przekrój wszystkich pokoleń, z ludźmi chętnymi do pracy i ogromnie otwartymi. Już wiem, że tutaj mogę się rozwijać. Po prostu cieszę się, że tu pracuję. Piotr Lasocki ma w planach organizację w Courtayard dni kuchni francuskiej, warsztatów z blogerami kulinarnymi, czy przygotowanie sezonowych przepisów dla gości i mediów. Jak deklaruje, w barwach Courtyard i Chopin Airport Development będzie startował we wszystkich maratonach warszawskich. Chce je wygrywać.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

1 komentarz do “Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.