Wkrótce Święto Konia

Mierzęcin będzie wkrótce gościł miłośników i popularyzatorów jeździectwa, a także amatorów dobrej kuchni. Organizowane przez Pałac Mierzęcin Święto Konia oraz III Mistrzostwa Polski W Gotowaniu Na Ognisku odbędą się w dniach od 29 czerwca do 1 lipca. Tym razem będzie to V jubileuszowa edycja Święta, w trakcie którego zostaną rozegrane trzydniowe Międzynarodowe Zawody w Ujeżdżeniu CDI3* - Castle’s Dressage Cup. Warto zaznaczyć, że konkursy klasy CDI3* zostały przyznane przez Federację Jeździecką tylko 4 ośrodkom w kraju. Jak co roku odbędą się również zawody w skokach przez przeszkody dla amatorów, oraz liczne pokazy jeździeckie m.in. wyczyny kaskaderów konnych, cieszące się zawsze olbrzymim zainteresowaniem widzów, których w ubiegłorocznej edycji Święta Konia było ok. 6 tysięcy. Towarzyszące Świętu Mistrzostwa W Gotowaniu Na Ognisku (30.06) to z kolei impreza, w której udział biorą najlepsze ekipy kulinarne z renomowanych hoteli i restauracji w Polsce. To prestiżowy, jedyny w kraju konkurs tego rodzaju, na który zjeżdżają się znane osobistości świata kulinarnego, takie jak Karol Okrasa, Kurt Scheller, Artur Grajber, czy Grzegorz Kazubski, a także znani i lubiani aktorzy. Co roku szefowie wszystkich ekip kulinarnych proponują niespodziankę dla publiczności. W zeszłym roku było to 2500 l zupy rybnej, która bardzo smakowała publiczności.

Źródło: e-Hotelarz.pl

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *