Nowość z Warmii! „Sztuka mięsa” – steki z wołowiny dojrzewającej.

Zakłady Mięsne „Warmia” wprowadzają na rynek nową linię steków z wołowiny dojrzewającej – „Sztuka mięsa”. To w 100% naturalne mięso pochodzące z własnej hodowli i od sprawdzonych, lokalnych dostawców. Swoje walory smakowe zawdzięcza przechowywaniu w specjalnych warunkach chłodniczych i wilgotności przez okres do 8 tygodni. W skład nowej linii produktów wchodzą m.in. steki z polędwicy, antrykotu i rostbefu oraz burgery wołowe.Produkty są już dostępne w ofercie Zakładów MięsnychWarmia. Steki z wołowiny dojrzewającej to nowość w ofercie produktów firmy Warmia. Mięso pochodzi z młodego bydła ras mięsnych, wypasanych na warmińsko - mazurskich łąkach i karmionych specjalnie przygotowanymi, naturalnymi paszami bez sztucznych polepszaczy. Mięso dojrzewa w specjalnych chłodniach pod okiem specjalistów od kilku dni – jak w przypadku delikatnej polędwicy – nawet do 8 tygodni w przypadku innych części mięsa.W efekcie mięso staje się kruche i uzyskuje niepowtarzalny smak. „Wołowina, poza walorami smakowymi, posiada także cenne wartości odżywcze niezbędne w prawidłowej diecie. Mimo, że w Polsce moda na wołowinę wciąż się rozwija. Jednocześnie obserwujemy jak zmienia się kultura jedzenia. Polacy coraz częściej decydują się na przyrządzanie steków i burgerów we własnej kuchni, przekonując się, że odpowiednio przygotowana może być równie dobra, jak w restauracji. Stąd pomysł na „Sztukę mięsa”, której wyjątkowość stanowi proces dojrzewania mięsa pochodzącego z mięsnych ras bydła. Wołowina dojrzewająca posiada jeszcze jedną zaletę – jej smak i kruchość znacznie różni się od tego co jest nam znane w postaci tradycyjnych steków.” – mówi Bartosz Jankowiak, kierownik marketingu i sprzedaży regionalnejZakładów Mięsnych „Warmia”. Produkty z linii „Sztuka mięsa” sprzedawane są w pojedynczych porcjach – steki z wołowiny dojrzewającej: 150g, 200g i 250g oraz burgery: 110g i 200g – zamkniętych w hermetycznych opakowaniach. W ofercie znajdują się również steki minutowe z udźca. Wszystkie produkty opatrzone są prostą instrukcją, która ułatwi domowe przyrządzanie wyśmienitych dań z wołowiny.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

1 komentarz do “Nowość z Warmii! „Sztuka mięsa” – steki z wołowiny dojrzewającej.

  1. Krótko mówiąc omijać z daleka „Wołowinę z Warmii”. Steki twarde, bez marmurka o smaku delikatnie mówiąc nijakim. Drogo i źle. Stek, to, po pierwsze rasa (Hereford, czy limousine powszechne w polskich hodowlach to trzecia liga), po drugie przerosty tłuszczu, które w ww rasach praktycznie nie występują, po trzecie młode sztuki a nie krowa zdycha, no to ja na steki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *