Wywiad z architekt Magdaleną Federowicz-Boule, założycielką i współwłaścicielką pracowni architektonicznej Tremend.
Redakcja: Firma Tremend opiera się na 2 filarach: usługach projektowych oraz zarządzaniu projektem inwestycyjnym. Jak to wygląda w praktyce?
Magdalena Federowicz-Boule: Tremend powstał w 2010 roku i na początku skupiał się na projektach architektonicznych oraz wielobranżowych. Mamy u siebie także dział designu. Tworzymy projekty wnętrzarskie oraz zajmujemy się tematami, które wymagają kreatywnego podejścia oraz pracy twórczej. Mój wspólnik, Jarosław Gwóźdź, ma natomiast pod swoją pieczą dział zarządzania projektami i koordynacji budów. Tak naprawdę jest to ściśle związane z tym, że niektórzy klienci powierzają nam projekt, a jednocześnie zarządzanie budową po to, żeby pilnować budżetu oraz założeń związanych z jakością i terminami. W praktyce wygląda to tak, że posiadamy zespół, który przeprowadza przetargi dla inwestorów, wyłania wykonawców, a w trakcie inwestycji zajmuje się pilnowaniem kosztów, jakości i harmonogramu. Pomaga nam to też dopilnować naszych założeń projektowych. Często inwestorzy nie chcą jednak powierzać wszystkich prac generalnemu wykonawcy, a mają kilku podwykonawców i my jesteśmy wówczas tylko koordynatorem tych działań. Zapewniamy kompleksową obsługę naszym klientom, dostosowaną do ich potrzeb.
Pracownia Tremend powstała w 2010 roku, w bardzo ciężkim okr
[...]Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Komentarze