Vienna House Easy Kraków po generalnej renowacji w miejskim stylu

Krakowski hotel Vienna House Easy zakończył proces generalnej renowacji. W zeszłym roku odnowiono pokoje, w tym przyszła kolei na przestrzeń publiczną: restaurację, bar, sale konferencyjne i lobby.

Przestrzeń wypoczynkowa w lobby niczym domowy salon, strefa coworkingowa przed salami konferencyjnymi, mnóstwo zieleni, naturalne materiały, światło i kolory dominujące w wystroju wnętrz – tak obecnie wygląda Vienna House Easy. Dzięki mobilnemu concierge goście mogą łatwo skontaktować się z recepcją. Mogą też spróbować regionalnych i lokalnych produktów na śniadaniach, w karcie menu i podczas przerw kawowych na konferencjach. Generalna renowacja miała nadać hotelowi lekkości i świeżości.

– Vienna House Easy to linia hoteli, którą wyróżnia miejski styl, lokalny duch i przytulność. To miejsca, gdzie goście czują się jak w domu i otoczeni są rodzinną atmosferą. Renowacja Vienna House Easy Cracow sprawiła, że hotel przemienił się w przystań, która idzie z duchem czasu – podkreśla Ewa Nowakowska, dyrektorka generalna hotelu. – To już nie jest ten sam hotel. W zeszłym roku wyremontowaliśmy wszystkie piętra hotelu i pokoje, w tym roku odmieniliśmy przestrzenie wspólne. Jestem przekonana, że te zmiany zostaną docenione przez naszych klientów i gości i pozytywnie wpłyną na wyniki hotelu.

Lobby Vienna House Easy zostało zaaranżowane jak komfortowy salon w domu, z kilkoma kanapami, stolikami kawowymi i fotelem bujanym. Przestrzeń zamyka wysoki do sufitu regał z książkami i roślinami, które widać również na filarach oraz w recepcji. Znajduje się tu też minisklepik z produktami, które mogą się przydać gościom – regionalnymi pamiątkami, przekąskami i napojami.

Kolorystyka oraz światło jest niezwykle ważnym elementem wystroju wnętrza nie tylko lobby, ale również restauracji i lobby baru. Pastelowy turkus i żółty zestawiono z naturalnym drewnem i industrialnymi czarnymi lampami. Drewniane elementy zostały również wykorzystane jako elementy dekoracyjne w restauracji, a zabudowa baru nawiązuje do stylu „foodtruckowego”. Restauracja oferuje śniadania w stylu „jak z lokalnej piekarni” – ze świeżym lokalnym chlebem, dżemami domowej roboty i jajkami tylko „od szczęśliwych kur”. W menu à la carte znajdują się przede wszystkim dania kuchni polskiej w lżejszej, świeżej odsłonie zaproponowanej przez szefową kuchni Małgorzatę Strzelecką.

Zmiany nie ominęły również centrum konferencyjnego. Wszystkie sześć sal z dostępem do światła dziennego zyskało w pełni zaciemniające zasłony, a ścianki działowe dają pełną swobodę w kreatywnej aranżacji przestrzeni. Zakupiono nowoczesny sprzęt multimedialny, a trzy największe sale wyposażono w inteligentny panel sterowania z wbudowanym systemem audiowizualnym. Stworzono również strefę coworkingową, a goście – nie tylko konferencyjni – mogą również odpocząć na wewnętrznym tarasie.

– Dajemy naszym gościom jak najwięcej możliwości i jesteśmy dla nich jak lokalny gospodarz. W mobilnym concierge znajdą oni wiele wskazówek, co zobaczyć w Krakowie. Do ich dyspozycji

oddajemy rowery, dzięki którym mogą poznać Kraków z innej perpektywy - bez dodatkowych opłat – podkreśla Ewa Nowakowska.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *