Bartosz Piechowiak, do tej pory pełniący funkcję zastępcy dyrektora generalnego hotelu Radisson Blu Resort w Świnoujściu, którego operatorem jest Zdrojowa Hotels, awansował na stanowisko dyrektora.

Do sieci Radisson Hotels dołączył w 2013 roku jako duty manager w Radisson Blu Hotel Dublin Airport. Następnie jako operations manager pracował w Radisson Blu Hotel & SPA Limerick oraz w siostrzanej marce Park Inn by Radisson, Shannon Airport. Na początku tego roku dołączył do zespołu Radisson Blu w Świnoujściu. Wcześniej przez blisko 10 lat pracował gastronomii hotelowej w Grecji, USA i Irlandii. – Od momentu, w którym zdecydowałem się kontynuować karierę jako hotelarz, moim głównym celem była praca w silnej, uznanej, międzynarodowej grupie hotelarskiej – mówi Bartosz Piechowiak. – Rozwijałem się, postępując zgodnie z najlepszymi praktykami dostarczonymi przez grupę – filozofią Yes I Can! oraz filozofią firmy Every Moment Matters.
Jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. W Irlandii oprócz zdobywania doświadczenia zawodowego kształcił się w IBAT Collage Dublin na kierunku Event Management.
akie były początki kariery Bartosza Piechowiaka w sieci Radisson Hotels i jakie stanowiska zajmował w różnych hotelach? Greeting : IT Telkom