Lokalne menu w Four Seasons Resort Langkawi.

"Jedz lokalnie" - to hasło rolników, kucharzy oraz wszystkich świadomie kupujących i myślących ekologicznie osób. Korzenie tej idei wywodzą się z filozofii diety określanej mianem diety 100-milowej. Głosi ona, że aby cieszyć się dobrym zdrowiem a jednocześnie żyć w zgodzie z planetą oraz wszystkimi zamieszkującymi ją społecznościami należy do swojej diety włączyć wyłącznie produkty uprawiane w odległości nie większej niż 100 mil od miejsca zamieszkania.

Dietę taką oferuje od niedawna swoim gościom hotel Four Seasons Resort Langkawi, położony na malowniczym Półwyspie Malajskim. Do swojego "lokalnego menu" hotelowa restauracja - Gourmet Garden włącza tylko posiłki złożone z produktów uprawianych na terenie 48-hektarowego Resortu.

Przed posiłkiem, szef kuchni - Billy Akunna zaprasza gości na spacer po ogrodzie podczas którego mogą oni sami wybrać składniki do kolacji, którą następnie skonsumują w specjlnie przygotowanym do tego miejscu w centrum ogrodu.


Źródło: Hotelarz

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.