Otwarcie obiektu rekreacyjno-hotelowego Villa Otwock


 

 

 

Ośrodek rekreacyjno-hotelowy Villa Otwock położony jest w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, nieopodal drogi głównej Warszawa-Lublin. Malownicza dolina meandrującej rzeki Świder, gęste lasy sosnowe oraz specyficzny mikroklimat stanowią niezaprzeczalne atuty tego wyjątkowego miejsca. Osoby spragnione odpoczynku na łonie natury, z dala od wielkomiejskiego zgiełku, znajdą tu ukojenie, zregenerują ciało i duszę.

 


Villa Otwock harmonijnie wpisuje się w okoliczny krajobraz, łącząc w sobie klasyczny styl i nowoczesność. Najbardziej charakterystycznym elementem architektonicznym obiektu jest oryginalna, szklana oranżeria o powierzchni około 1500 m2. Jest to jedna z największych konstrukcji tego typu w Europie. Wewnątrz znajdują się restauracje oraz przestronne sale konferencyjne. Szczególnie warta uwagi jest sala „Zachód Słońca”, z której roztacza się piękny widok na ogród i las, dając wyjątkową możliwość oderwania się od intensywnej pracy umysłowej. Przestronne i komfortowe pokoje zostały urządzone w stylistyce kolonialnej, gdzie starannie dobrane szczegóły stanowią wysmakowaną całość. W luksusowych apartamentach zastosowano najnowsze technologie oświetlenia, a dwa z nich mogą poszczycić się całkowicie przeszklonymi ogrodami zimowymi, założonymi na wysokości 12 metrów.

 

Pomocna w regeneracji sił oraz odzyskaniu wewnętrznego spokoju będzie także odnowa biologiczna. Goście będą mogli przekonać się o dobroczynnych właściwościach sauny suchej, komnaty solnej czy odprężającego masażu. Kondycję fizyczną najlepiej odbudować na korcie tenisowym, przy okazji odreagowując stres i napięcie. Na gości Villa Otwock czekają różne atrakcje oraz sportowa integracja w grupach. Na życzenie organizowane są nawet kilkudniowe turnusy rekreacyjno-sportowe.

 

Renoma ośrodka w Wesołej i poziom tamtejszej oferty kulinarnej przysporzyła właścicielowi rzesze miłośników dobrego jedzenia. Wykwintne dania śródziemnomorskie oraz specjały kuchni polskiej serwowane są również w Villa Otwock, nie pozostawiając wątpliwości co do wybitnych umiejętności szefa kuchni. Rekomendacje zadowolonych gości zachęcają innych smakoszy nie tylko z okolicy, a nawet z centrum Warszawy. W restauracji można również zorganizować kolacje okolicznościowe dla firm, bankiety, wieczory grillowe. Goście mają do wyboru Salę bankietową, Salę kominkową, Salę barową, patio, a także tarasy widokowe
w malowniczym ogrodzie.

 

Wysoki poziom oferowanych usług został doceniony przez specjalistów z branży hotelarskiej, a właściciel Villa Otwock, Krzysztof Koj, został uhonorowany w 2008 r. pierwszym miejscem w konkursie „Wielki mistrz wiedzy hotelarskiej”. Nagroda przyznawana jest przez Polską Izbę Hotelarstwa.

 


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *