Artur Pijanowski i
Grzegorz Birek, dwaj kuchmistrzowie hotelu InterContinental Warszawa, zostali
zwycięzcami prestiżowego Kulinarnego Pucharu Polski 2008 podczas targów
Polagra-Food w Poznaniu.
W dniu 17 września 2008 roku w Poznaniu, podczas targów Polagra-Food odbył się najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w Polsce - Kulinarny Puchar Polski, którego zwycięzcami zostali Artur Pijanowski oraz Grzegorz Birek, kuchmistrze reprezentujący hotel InterContinental Warszawa.
Wszyscy kucharze chcący wziąć udział w konkursie, musieli najpierw wygrać jeden z dziesięciu renomowanych konkursów kulinarnych. Ekipa reprezentująca hotel InterContinental Warszawa zakwalifikowała się do Kulinarnego Pucharu Polski zajmując pierwsze miejsce w L`Art de la cuisine Martell 2008, organizowanym na początku marca.
Podczas konkursu
zwycięska ekipa przygotowała dania: Pieczony filet z siei na ciepłej sałatce
z borowików i szyjek rakowych, podany ze szczypiorkową oliwką i pianką z
koziego mleka oraz Strudel z sarniego combra i gruszek, podany na sosie
piernikowym w towarzystwie czerwonej kapusty duszonej z miodem pitnym i owocami
żurawiny oraz wafel z kasztanów.
W hotelu InterContinental
Warszawa goście mogą zrelaksować się i zjeść w jednej z dwóch restauracji:
Downtown ze wspaniałym widokiem na okolice Pałacu Kultury i Nauki, dodatkowym
barem Sushi i ofertą niedzielnych brunchy oraz meksykańskiej restauracji Frida
Dodaj komentarz