Krystian Szopka obejmuje stanowisko szefa kuchni w hotelu Sheraton Poznań we wrześniu 2008 roku. Krystian Szopka ma 31 lat, w branży gastronomicznej pracuje od 11 lat. Kształcił się w szkole gastronomicznej w Pniewach a pierwsze praktyki odbył w restauracji Podzamcze w Zbąszyniu.W ostatnim okresie pracował w hotelu Brovaria gdzie piął się po szczeblach kariery by ostatecznie zostać zastępcą szefa kuchni.
W hotelu Sheraton rozpoczął swoją prace w 2007 będąc zastępcom szefa kuchni Marka Niemca. Zdaniem Krystiana dobry i zgrany zespół to podstawa sukcesu każdej restauracji. Ceni ludzi za ich ciekawe pomysły i eksperymentowanie w dążeniu do osiągnięcia idealnego smaku oraz wyglądu potraw. Krystian najbardziej lubi kuchnię śródziemnomorską, w której istotą potrawy jest jej naturalny smak oraz świeżość produktów i bogactwo ziół.W czasie wolnym uwielbia chodzić do kina oraz spędzać czas ze swoją córką, która jest dla niego oczkiem w głowie.
Żonaty, ma 2-letnią córkę Wiktorię.
W hotelu Sheraton rozpoczął swoją prace w 2007 będąc zastępcom szefa kuchni Marka Niemca. Zdaniem Krystiana dobry i zgrany zespół to podstawa sukcesu każdej restauracji. Ceni ludzi za ich ciekawe pomysły i eksperymentowanie w dążeniu do osiągnięcia idealnego smaku oraz wyglądu potraw. Krystian najbardziej lubi kuchnię śródziemnomorską, w której istotą potrawy jest jej naturalny smak oraz świeżość produktów i bogactwo ziół.W czasie wolnym uwielbia chodzić do kina oraz spędzać czas ze swoją córką, która jest dla niego oczkiem w głowie.
Żonaty, ma 2-letnią córkę Wiktorię.
Dodaj komentarz