Godło „Teraz Polska” dla produktów firmy Lantmannen Unibake Poland

Mamy ogromny zaszczyt i przyjemność zakomunikować wszystkim swoim klientom i partnerom biznesowym, że trzy z naszych produktów: ciabatta CB 130, bułka do hot doga francuskiego i bagietka z masłem czosnkowym zostały docenione przez Kapitułę, przyznając im Godło Teraz Polska.



W dniu 1 czerwca miał miejsce Koncert Galowy podczas, którego wręczane są nagrody TERAZ POLSKA i jest on najważniejszym wydarzeniem w rocznym cyklu Konkursu. Dzięki staraniom Fundacji Koncert Galowy, to każdorazowo prestiżowa impreza gospodarcza oraz doniosłe wydarzenie kulturalne. Ciekawy i zróżnicowany program każdej Gali, obecność znamienitych osobistości oraz atrakcyjny program artystyczny w wykonaniu czołowych artystów, gwarantują znakomitą promocję biorących w niej udział Laureatów Godła "Teraz Polska". W tym roku Koncert Galowy uświetnił swoją osobą Radca Ambasady Królestwa Szwecji pan Gunnar Haglund.



Jest to ogromne wyróżnienie dla całego zakładu i wszystkich jego pracowników za stałą dbałość o najwyższą jakość wyrobów, rzetelną i sumienną pracę i produkcję zgodną z normami HACCP i certyfikatem BRC Global Standard Food, jak również za fakt, że produkty powstają wyłącznie z polskich surowców, na wysoko zmechanizowanych liniach produkcyjnych.

„Teraz Polska" dla Produktów i Usług to niekomercyjny Konkurs, którego zadaniem jest wyłonienie grupy najlepszych produktów i usług, zarówno tych o ustalonej renomie, jak i tych dotąd mało znanych, które dzięki swoim walorom jakościowym, technologicznym i użytkowym są lub mogą stać się wzorem dla innych. Dotychczas przeprowadzono osiemnaście edycji Konkursu. Wzięło w nich udział blisko 4500 przedsiębiorstw, nagrodzono ok. 400 firm, które dzięki posługiwaniu się Polskim Godłem Promocyjnym odniosły sukces rynkowy lub ugruntowały swoją pozycję.



Historia firmy sięga 18 lat kiedy to 15 października 1991 roku powstała firma Danish Fast Food Products Poland jako przyszły producent pieczywa. W listopadzie 1993 roku rozpoczęto budowę zakładu produkcyjnego w Nieporęcie koło Warszawy, a we wrześniu 1994 roku wypieczone zostały pierwsze bułki pod nazwą Bułki Skogi. Od tamtej pory firma zmieniała nazwę na Skoga Polska, Cerealia Unibake, aż w maju 2006 roku przejęła nazwę międzynarodowego koncernu Lantmännen, do którego od dawna należała. Mimo tak wielu zmian firma przez lata stała się liderem na polskim i europejskim rynku. Dzięki wysokiej jakości produktom i nowym technologiom stosowanym przy wypieku bułek zapewniającym dużą wydajność, powtarzalność partii, bezpieczeństwo i produkcję w zgodzie ze środowiskiem naturalnym, firma zyskała uznanie wśród klientów, a teraz również wśród uznanych autorytetów życia społecznego, kulturalnego, gospodarczego, naukowego i politycznego stanowiących Kapitułę Godła Polskiego.



Firma Lantmannen Unibake Poland Sp. z o.o. specjalizuje się w produkcji bułek typu "fast food" do hamburgerów i hot-dogów, które bezpośrednio po wypieku są pakowane i zamrażane do temp. -18°C. W tym stanie pieczywo charakteryzuje się bardzo długim okresem przydatności do spożycia bez utraty swoich właściwości. W swojej ofercie firma posiada również pieczywo do kanapek typu ciabatta, panini, bajgle, bułkę do hot doga francuskiego, a także Lkebaba i pitę, zapiekanki, pizze, przekąski, gotowe kanapki pojedynczo pakowane w folię jak również oryginalne croissanty, wypiekane na bazie francuskiej receptury i duńskie wyroby ciastkarskie Royal Danish Pastry. Swoje produkty firma sprzedaje zarówno w opakowaniach hurtowych jaki i detalicznych, jako wyroby świeże i mrożone. Zasięgiem sprzedaży firma obejmuje terytorium całej Polski i od kilku lat z powodzeniem eksportuje swoje wyroby do wielu krajów europejskich, takich jak: Francja, Czechy, Słowacja, Węgry, Dania, Belgia, Szwecja, Holandia, Hiszpania, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Rosja, Litwa, Łotwa, Białoruś, Ukraina, Bułgaria, Chorwacja i Serbia.



Jesteśmy dumni, że nasze produkty zostały docenione i wyróżnione tak prestiżową nagrodą jak Godło Teraz Polska. Dołożymy wszelkich starań, aby nadal godnie reprezentować Polskę  na światowym rynku.



Produkty nagrodzone Godłem Teraz Polska to:

Ciabatta to pszenna bułka, z miękiszem o dużych porach, o wadze 130g. Dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii naturalnego ukwaszania mąki pszennej ciabatta charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi, typowymi dla pieczywa wytwarzanego tradycyjnymi metodami. Wypiekana jest wyłącznie z polskich składników. Ciabatta jest pieczywem lekkostrawnym o niskiej wartości energetycznej. Naturalne kwasy organiczne powstałe w procesie długiej fermentacji, zwiększają odporność ciabatty na pleśnienie.



Bagietka z masłem czosnkowym oferowana jest w stanie głęboko zamrożonym (-18˚C), wypieczona i gotowa do spożycia. Bagietka o wadze 175g jest ponacinana, co ułatwia jej podanie w kawałkach, gdzie każda kromkach wypełniona jest masłem czosnkowym. Bagietka jest idealna jako dodatek do zup i sałatek. Wyśmienicie smakuje również jako przystawka do dań rybnych i mięsnych, lub po prostu jako przekąska.



Bułka do hot doga francuskiego to delikatna i chrupiąca bagietka pszenna z wydrążonym otworem na parówkę, kiełbaskę bądź inny farsz. Bułka o wadze 60g idealnie sprawdza się jako szybka i ciepła przekąska na stacjach benzynowych, barach, w kawiarniach i podczas uroczystości w plenerze. Produkt dostępny na stacjach BP, Orlen, Statoil, Shell, Lukoil.

 


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *