Mamy ogromny
zaszczyt i przyjemność zakomunikować wszystkim swoim klientom i partnerom
biznesowym, że trzy z naszych produktów: ciabatta CB 130, bułka do hot doga
francuskiego i bagietka z masłem czosnkowym zostały docenione przez Kapitułę, przyznając
im Godło Teraz Polska.
W dniu 1
czerwca miał miejsce Koncert Galowy podczas, którego wręczane są nagrody
TERAZ POLSKA i jest on najważniejszym wydarzeniem w rocznym cyklu Konkursu.
Dzięki staraniom Fundacji Koncert Galowy, to każdorazowo prestiżowa impreza
gospodarcza oraz doniosłe wydarzenie kulturalne. Ciekawy i zróżnicowany program
każdej Gali, obecność znamienitych osobistości oraz atrakcyjny program
artystyczny w wykonaniu czołowych artystów, gwarantują znakomitą promocję
biorących w niej udział Laureatów Godła "Teraz Polska". W tym roku Koncert
Galowy uświetnił swoją osobą Radca Ambasady Królestwa Szwecji pan Gunnar
Haglund.
Jest to ogromne
wyróżnienie dla całego zakładu i wszystkich jego pracowników za stałą dbałość o
najwyższą jakość wyrobów, rzetelną i sumienną pracę i produkcję zgodną z
normami HACCP i certyfikatem BRC Global Standard Food, jak również za fakt, że
produkty powstają wyłącznie z polskich surowców, na wysoko zmechanizowanych
liniach produkcyjnych.
„Teraz Polska" dla Produktów i Usług to niekomercyjny Konkurs, którego zadaniem jest wyłonienie grupy najlepszych produktów i usług, zarówno tych o ustalonej renomie, jak i tych dotąd mało znanych, które dzięki swoim walorom jakościowym, technologicznym i użytkowym są lub mogą stać się wzorem dla innych. Dotychczas przeprowadzono osiemnaście edycji Konkursu. Wzięło w nich udział blisko 4500 przedsiębiorstw, nagrodzono ok. 400 firm, które dzięki posługiwaniu się Polskim Godłem Promocyjnym odniosły sukces rynkowy lub ugruntowały swoją pozycję.
Historia firmy
sięga 18 lat kiedy to 15 października 1991 roku powstała firma Danish
Fast Food Products Poland jako przyszły producent pieczywa. W listopadzie 1993
roku rozpoczęto budowę zakładu produkcyjnego w Nieporęcie koło Warszawy, a we
wrześniu 1994 roku wypieczone zostały pierwsze bułki pod nazwą Bułki Skogi. Od
tamtej pory firma zmieniała nazwę na Skoga Polska, Cerealia Unibake, aż w maju
2006 roku przejęła nazwę międzynarodowego koncernu Lantmännen, do którego od
dawna należała. Mimo tak wielu zmian firma przez lata stała się liderem na
polskim i europejskim rynku. Dzięki
wysokiej jakości produktom i nowym technologiom stosowanym przy wypieku bułek
zapewniającym dużą wydajność, powtarzalność partii, bezpieczeństwo i produkcję
w zgodzie ze środowiskiem naturalnym, firma zyskała uznanie wśród klientów, a
teraz również wśród uznanych autorytetów życia społecznego,
kulturalnego, gospodarczego, naukowego i politycznego stanowiących Kapitułę
Godła Polskiego.
Firma
Lantmannen Unibake Poland Sp. z o.o. specjalizuje się w produkcji bułek typu
"fast food" do hamburgerów i hot-dogów, które bezpośrednio po wypieku
są pakowane i zamrażane do temp.
Jesteśmy dumni, że nasze produkty zostały docenione i wyróżnione tak prestiżową nagrodą jak Godło Teraz Polska. Dołożymy wszelkich starań, aby nadal godnie reprezentować Polskę na światowym rynku.
Produkty nagrodzone Godłem Teraz Polska to:
Ciabatta to pszenna bułka, z miękiszem o dużych porach, o
wadze 130g. Dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii naturalnego ukwaszania
mąki pszennej ciabatta charakteryzuje się wyjątkowymi walorami smakowymi,
typowymi dla pieczywa wytwarzanego tradycyjnymi metodami. Wypiekana jest
wyłącznie z polskich składników. Ciabatta jest pieczywem lekkostrawnym o
niskiej wartości energetycznej. Naturalne kwasy organiczne powstałe w procesie
długiej fermentacji, zwiększają odporność ciabatty na pleśnienie.
Bagietka z masłem czosnkowym oferowana jest w stanie głęboko zamrożonym (-18˚C), wypieczona i gotowa do spożycia. Bagietka o wadze 175g jest ponacinana, co ułatwia jej podanie w kawałkach, gdzie każda kromkach wypełniona jest masłem czosnkowym. Bagietka jest idealna jako dodatek do zup i sałatek. Wyśmienicie smakuje również jako przystawka do dań rybnych i mięsnych, lub po prostu jako przekąska.
Bułka do hot doga francuskiego to delikatna i chrupiąca bagietka pszenna z wydrążonym otworem na parówkę, kiełbaskę bądź inny farsz. Bułka o wadze 60g idealnie sprawdza się jako szybka i ciepła przekąska na stacjach benzynowych, barach, w kawiarniach i podczas uroczystości w plenerze. Produkt dostępny na stacjach BP, Orlen, Statoil, Shell, Lukoil.
Dodaj komentarz