Wśród propozycji szefa kuchni – Tomasza Boruckiego znajdują
się takie przysmaki jak carpaccio z sarny z chrupiącym parmezanem, rosół z
bażanta z kluseczkami
z wątróbki, schab z dzika serwowany z zapiekanką z selera, jabłek i ziemniaków,
a także faszerowana przepiórka .
Skąd pomysł na dziczyznę?
„Nastała jesień. Jest to pora roku, która kojarzy mi się z leśnymi spacerami, grzybobraniami i polowaniami. Poza tym to właśnie jesienią i zimą prawdziwa dziczyzna jest najsmaczniejsza, ma najmniej tłuszczu i jest najbogatsza w walory smakowe” - opowiada Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot. „
Ceny dań w nowej karcie wahają się od 30 – 65 PLN
Restauracja Wave, znajdująca się w hotelu Sheraton Sopot, Conference Center & Spa, poza specjałami z dziczyzny oferuje dania kuchni polskiej, międzynarodowej oraz potrawy surf & turf - będące połączeniem mięsa i owoców morza. Restauracja otwarta jest przez cały tydzień od godziny 6:30 do 23.
Dodaj komentarz