Jubileuszowa edycja targów INTERGASTRA w Stuttgarcie. 06 – 10.02.2010, Stuttgart

Już za trzy miesiące, w terminie 6 – 10 lutego 2010 odbędzie się jubileuszowa - 25-ta edycja Międzynarodowych Specjalistycznych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Cateringu i Cukiernictwa INTERGASTRA. Po rekordowej ubiegłorocznej edycji targów, która po raz pierwszy odbyła się na  nowych terenach targowych, znajdujących się tuż przy lotnisku w Stuttgarcie i autostradzie A8, gromadząc 800 wystawców i 78.500 zwiedzających, przyszłoroczna edycja mimo kryzysu zapowiada się jeszcze lepiej. Według przewidywań organizatorów w 8 halach wystawienniczych, na powierzchni 80.000 m2 swoją ofertę zaprezentuje prawie 900 wystawców z 18 krajów, w tym ponad 200 nowych wystawców. Organizatorzy spodziewają się również ponad 80.000 zwiedzających.


Podczas przyszłorocznej edycji targów zwiedzający będą mogli zapoznać się także z ofertą firm z Polski. W ramach Polskiego Stoiska Narodowego zaprezentują się 4 firmy – JMB, Bumera, Plastmet i Żyrardów. Fabryka Lnu.


Targi INTERGASTRA są jedną z największych i najważniejszych imprez branży HoReCa w Europie, które z każdą kolejną edycją zyskują na znaczeniu. Targi skupiają największych światowych liderów przemysłu hotelowego i gastronomicznego oraz cateringu, cukiernictwa i przemysłu kawiarnianego oraz młode firmy z branży, które dzięki swoim innowacyjnym i nowatorskim pomysłom mają szansę zabłysnąć na targach i nawiązać wiele korzystnych kontaktów handlowych.


Zakres tematyczny INTERGASTRY jest podzielony na trzy główne działy, co zapewnia targom jasną i przejrzystą strukturę i obejmuje:


Techniki kuchenne i gastronomiczne – wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego dla hoteli, barów, restauracji i stołówek, bufet i systemy wydawania potraw, chłodzenie i technika zamrażania, odzież dla gastronomii i hotelarstwa, efektywność zużycia energii.
Artykuły spożywcze i napoje – produkty spożywcze, surowce do przygotowywania potraw, produkty głęboko mrożone i typu convenience, napoje alkoholowe (wino, wino musujące, piwo), napoje bezalkoholowe, kawa, czekolada, herbata, urządzenia do palenia kawy, maszyny do kawy i espresso, surowce i dodatki dla cukiernictwa, wytwarzanie lodów.
Wyposażenie i wystrój wnętrz – wyposażenie hoteli, pokoi i łazienek hotelowych, wyposażenie punktów gastronomicznych, wellness i fitness, architektura wnętrz, gastronomia organizowana na wolnym powietrzu, sztuka nakrywania stołu, systemy rejestrujące, oprogramowanie komputerowe dla branży i usługi internetowe, technika dla budynków i technika klimatyzacyjna, Facility Management


Termin otwarcia targów:
06 – 10.02.2010 w godz. 10.00 – 18.00
Ceny biletów:
Bilet jednodniowy dla specjalistów z branży (kasa targów)  - 26 € *
Bilet jednodniowy zakupiony w Przedstawicielstwie (płatność kartą kredytową) – 20 €*
Katalog  - 10€


* w cenie biletów jest zawarty również bezpłatny dojazd na targi i powrót z targów danego dnia środkami komunikacji publicznej w Stuttgarcie
Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich oferuje również możliwość wzięcia udziału w wyjeździe grupowym na targi Intergastra w terminie 06-10.02 z dwudniowym pobytem na targach.


Dla wszystkich zwiedzających udział w targach INTERGASTRA to nie tylko doskonała okazja do poznania osiągnięć konkurencji i nawiązania nowych kontaktów handlowych, ale również do zdobycia informacji o nowościach w branży i aktualnych trendach, które będą panować w przyszłym roku w sektorze HoReCa. Służy temu bogaty program ramowy, który stale towarzyszy targom. Na program ramowy 25-edycji targów składają się m.in. kongresy (Deutscher Hospitality Kongress, Kongres Izby Architektów Badenii Wirtembergii), fora (Forum Trendów w Cukiernictwie, forum z prezentacją z cyklu ”Fokus Hotel”), prezentacje (prezentacja związku DEHOGA, prezentacje cukiernicze), gale (gala wręczania nagród Złotych Palm Leaders Club International , Gala GrandPrix der Tagungshotels) i liczne konkursy branżowe (m.in. Gastro-Innovations-Preis, zawody dla kucharzy Intergastra Culinary Competition, zawody dla uczniów szkół gastronomicznych, konkurs dekoracyjnego nakrywania stołów Couvert d’Or, konkurs dla barmanów zorganizowany przez Niemiecką Unię Barmanów).


Jednym z konkursów jest odbywający się już po raz szósty „Gastro-Innovations-Preis”, w którym jury będzie oceniać zgłoszone innowacyjne produkty i rozwiązania w zakresie: 1. urządzeń i sprzętu kuchennego, 2. wyposażenie hoteli i restauracji, 3. koncepcji i pomysłów marketingowych do wykorzystania we wspieraniu sprzedaży. Jury będzie oceniać m.in. innowacyjność, funkcjonalność, bezpieczeństwo użycia i wzornictwo. Nagrody dla zwycięzców zostaną wręczone podczas specjalnego pokazu.


W przyszłym roku w ramach targów INTERGASTRA odbędą się również Targi Rzemieślniczej Produkcji Lodów GELATISSIMO, podczas których zostaną zaprezentowane surowce, maszyny i urządzenia oraz akcesoria do produkcji lodów.


Więcej informacji na temat targów uzyskają Państwo w biurze Przedstawicielstwa Targów Stuttgarckich w Polsce, tel.: 022 620 71 98, 620 72 98, E-mail: karas@eurotargi.com, kuzmiska@eurotargi.com.


Szczegółowa lista wystawców dostępna jest na stronie:
http://cms.messe-stuttgart.de/cms/index.php?id=63547&L=1



Aneta Kuźmińska
Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *