16. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii i Sklepów GASTROEXPO, 6. Targi Wyposażenia Hoteli CIEPŁY BAŁTYK oraz 14.Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK

W dniach 16-18 lutego 2011 r. odbędą się w Gdańsku już po raz 16. Targi Wyposażenia
i Zaopatrzenia Gastronomii i Sklepów GASTROEXPO, a także 6. Targi Wyposażenia Hoteli CIEPŁY BAŁTYK oraz 14.Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK. Udział w tym zintegrowanym projekcie weźmie ponad 160 firm z kraju i zagranicy.


Honorowy Patronat nad imprezami sprawują: Minister Gospodarki oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.


•    Targi GASTROEXPO - to ekspozycja maszyn, urządzeń, technologii, wyrobów kulinarnych, używek dla gastronomii  i artykułów do cateringu.

•    Targi CIEPŁY BAŁTYK - to prezentacja najnowszych rozwiązań dla hoteli, pensjonatów,                        sal konferencyjnych, centrów SPA.

•    na Targach BALTPIEK swoją ofertę zaprezentują producenci maszyn i urządzeń dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego i młynarskiego, a także urządzeń do produkcji lodów oraz różnego rodzaju dodatków smakowych.


Te ważne wydarzenia branżowe corocznie skupiają kilka tysięcy profesjonalnych zwiedzających. m.in. szefów kuchni, kucharzy, piekarzy, cukierników, właścicieli cukierni, piekarni i kawiarni, restauratorów, barmanów, baristów, technologów żywienia, dystrybutorów, hurtowników, a także właścicieli i menagerów hoteli, pensjonatów, uzdrowisk, sanatoriów, ośrodków wypoczynkowych, obiektów Spa&Wellness i centrów konferencyjnych.


Tegoroczne edycje Targów są niezwykle bogate w wydarzenia programowe. Miłośników dobrej kuchni zapraszamy na organizowane przez  Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski Forum Kulinarne, gdzie obejrzeć można będzie pokazy Szefów Kuchni, czy poznać Trendy Kulinarne w Gastronomii Światowej. Poznamy nowoczesne aranżacje kuchni kaszubskiej, dań wegetariańskich, ryb i owoców morza, sałat i sałatek, mięsa, zakąsek bankietowych, a także najnowocześniejsze techniki dekorowania dań.


Na targach BALTPIEK tradycyjnie już swoje rzemiosło zaprezentują mistrzowie piekarstwa
i cukiernictwa.


Po raz kolejny targom towarzyszyć będzie konkurs cukierniczy o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników „Kuźnia Słodkich Talentów”.
Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski organizuje I Ogólnopolską Sztafetę Młodych Kucharzy.


Podczas targów odbędzie się również konkurs dla młodych adeptów sztuki piekarskiej.
Konkursy skierowane są do uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych i piekarniczych.


Drugiego dnia targów najlepsze produkty tradycyjnie nagrodzone zostaną Medalami Mercurius Gedanensis, Grand Prix Mercurius Gedanensis, a także Nagrodą Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *