Współzałożyciel sieci Nobu, szef kuchni Nobu Matsuhisa będzie serwował dania w Nobu Warszawa

Nobu Matsuhisa, japoński szef kuchni, jeden z trzech założycieli, m.in. obok Roberta De Niro sieci Nobu Hospitality, która wzięła nazwę od jego imienia, odwiedzi hotel i restaurację Nobu w Warszawie na początku czerwca. Podczas wizyty miłośnicy innowacyjnej kuchni japońskiej w nowym stylu, będą mieli okazję skosztować dań stworzonych pod przewodnictwem tego mistrza kuchni.

 Wizyta zaplanowana jest na 3-5 czerwca, a w jej ramach przewidziano specjalną edycję brunchu Nobu Sundays, serwowany codziennie lunch oraz wydarzenia wieczorne, podczas których goście restauracji Nobu będą delektować się kultowymi daniami. Na kolacjach będzie można usłyszeć DJ-skie mixy z ekskluzywnej playlisty Nobu Warsaw, a brunch będzie połączony z występem na żywo zespołu Laura Jazz Band. Koncepcja restauracji Nobu oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu Matsuhisa – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej.

– Z wielką przyjemnością i zaszczytem powitamy szefa kuchni Nobu w Warszawie. Nobu Hotel Warsaw doskonale łączy dziedzictwo kulinarne z kulturowym. Czerpiąc z tego doświadczenia przygotowaliśmy serię ekscytujących wydarzeń, które dostarczą gościom wiele przyjemności i niezapomnianych wrażeń – mówi Stefan Bauer, dyrektor generalny Nobu Hotel Warsaw.

Historia luksusowej marki lifestylowej obejmującej hotele oraz restauracje Nobu sięga końca lat 80., kiedy to Robert De Niro po raz pierwszy spróbował oryginalnych smaków oferowanych przez szefa Nobu. Tamto spotkanie zaowocowało wieloletnią współpracą pomiędzy szefem kuchni Nobu Matsuhisą, nagrodzonym Oscarem aktorem oraz hollywoodzkim producentem i biznesmenem Meirem Teperem.

Nobu Hotel Warsaw został otwarty w sierpniu 2020 roku w Śródmieściu, zrealizowany według projektu, który odzwierciedla tradycyjne japońskie detale architektoniczne z wykorzystaniem naturalnych materiałów w nowoczesnym wydaniu. Oferuje 117 pokoi i apartamentów, restaurację i bar Nobu, pierwszy w historii Sakebar by Nobu oraz nowoczesną przestrzeń konferencyjną dla 350 osób, a także centrum fitness ze sprzętem TechnoGym, łaźnię parową, saunę i gabinet zabiegowy SPA. Projekt architektoniczny hotelu został stworzony przez warszawską pracownię Medusa Group.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *