Hotelarze Roku 2023

Autor: Wiktor Kołakowski

Podczas wieczornej gali w hotelu Regent Warszawa po konferencji Hotel Trends Poland & CEE ogłoszono zwycięzców konkursu na Hotelarzy Roku 2023. To jedyny konkurs w polskiej branży hotelarskiej nagradzający nie same hotele, ale managerów stojących za ich sukcesami. W tym roku zgłoszono do niego ponad 60 kandydatur. Zwycięzcy wybrani zostali przez 25-osobową kapitułę składającą się z najlepszych fachowców w branży hotelarskiej.

Hotelarze Roku to konkurs, którego celem jest promowanie wyróżniających się profesjonalistów z branży hotelowej. Kryteria oceny, jakimi kieruje się kapituła, to osiągnięcia zawodowe w ostatnim okresie, m.in. zrealizowane projekty, wprowadzanie nowatorskich rozwiązań, wkład w budowę pozycji konkurencyjnej hotelu na rynku, solidność zawodowa i etyka, a także zaangażowanie na rzecz środowiska hotelarskiego. Wyboru Hotelarzy Roku na podstawie nadesłanych zgłoszeń z uzasadnieniami i własnych obserwacji rynku dokonuje 25-osobowa kapituła składająca się z najważniejszych postaci polskiego hotelarstwa, m.in. szefów największych firm hotelarskich w Polsce, dyrektorów ds. rozwoju sieci międzynarodowych, doradców, prezesów organizacji branżowych oraz laureatów poprzedniej edycji konkursu.

CZŁOWIEK ROKU POLSKIEGO HOTELARSTWA
ARTUR KOZIEJA, właściciel i prezes grupy Europlan

Artur Kozieja pojawił się w polskim hotelarstwie w 2018 r., gdy na początku roku kupił niedokończony budynek hotelu Gromada Kraków, a już pod koniec roku otworzył w nim hotel Metropolo by Golden Tulip sieci Louvre Hotels Group z 220 pokojami i 2,5 tys. m kw. powierzchni konferencyjnej. W 2019 r. otworzył Lake Hill Resort & Spa ze 173 pokojami w Sosnówce między Jelenią Górą a Karpaczem, a w 2021 r. drugą część, Lake Hill Apartments z 89 apartamentami. W tym roku otworzył pierwszy sieciowy hotel na Mazurach – Radisson Blu Resort & Conference Center Ostróda m.in. z 238 pokojami, aquaparkiem i centrum konferencyjnym łącznie na 1 tys. osób, na przełomie roku otwiera gotowy już kolejny sieciowy hotel 5-gwiazdkowy, tym razem w Karpaczu – Sanssouci Hotel & Spa ze 109 pokojami, który zapowiada się na luksusową wizytówkę Karkonoszy. Z kolei wiosną rusza będący już na ukończeniu hotel Campanile w Warszawie ze 150 pokojami. W tym roku portfolio grupy powiększyło się też o 5-gwiazdkowy Pałac Pakoszów z 47 pokojami pod Jelenią Górą wydzierżawiony przez Europlan. Podpisano również umowę na zarządzanie planowanym w Gdańsku hotelem Motlava ze 125 pokojami, który działać ma pod międzynarodową marką. Ponadto na zaawansowanym etapie jest budowa w Staniszowie na ponad 6-hektarowej działce kompleksu hotelowo-apartamentowego Termy Karkonosze z 268 pokojami i apartamentami w trzech odrębnych strefach: hotelowo-rekreacyjnej, rod

[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl



Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *