Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2), NASZE SZKOLENIA » Zyskowna gastronomia w ramach Akademii Hotelarza

Zyskowna gastronomia w ramach Akademii Hotelarza


Pierwsze z serii tegorocznych szkoleń Akademii Hotelarza już za nami. Ponad 30 hotelarzy - właścicieli i kadry zarządzającej hoteli z całej Polski, wzięło udział w spotkaniu poświęconym optymalizacji zysku z gastronomii hotelowej.



Andrzej Przeniosło, niekwestionowany autorytet polskiej branży gastronomicznej, hotelarz z ponad 30 letnim doświadczeniem zawodowym podzielił się z uczestnikami swoją wiedzą z zakresu m.in. menu engeneeringu, czyli metod właściwego ustalania menu w hotelu, czy kontroli kosztów w gastronomii. Wskazał na konkretnych przykładach jak należy kalkulować ceny dań z karty, jak analizować sprzedaż, a także które elementy hotelowej gastronomii są najmocniej narażone na nadużycia i jak należy im zapobiegać.



Marek Szofer, pasjonat hotelarstwa i gastronomii z niemal 20 letnim stażem, dyrektor gastronomii w „Warmiński Hotel & Conference” omówił z uczestnikami zagadnienia związane z zasadami negocjacji i współpracy z dostawcami, skutecznym szkoleniem i premiowaniem personelu, oraz promocją i sprzedażą usług gastronomicznych.
Uczestnicy bardzo wysoko ocenili zarówno użyteczność przekazanych informacji, jak i formułę eksperci-ekspertom, która umożliwia podzielenie się i skonfrontowanie własnych metod z tymi stosowanymi przez inne hotele.

Kolejne szkolenie w ramach Akademii Hotelarza już 19 marca 2014, tym razem tematem spotkania będzie bardzo istotny temat umiejętnego zarządzania kosztami w hotelarstwie.
Serdecznie zapraszamy do rejestracji na www.akademiahotelarza.com






Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

400 prac polskich artystów we wnętrzach hotelu Raffles Europejski w Warszawie

W pierwszym kwartale przyszłego roku pierwszych gości przyjmie długo oczekiwany Raffles Europejski w Warszawie. Hotel odda do dyspozycji gości 106 pokoi i apartamentów, SPA, centrum (...)

Qubus z nowym hotelem w Katowicach?

Spółka Qubus Hotel System  uzyskała decyzję o rozbudowie i zmianie sposobu użytkowania budynku usługowo-biurowego w Katowicach na hotel, który miałby powstać w biurowcu na rogu (...)

Jan Wróblewski podczas Hotel Trends Poland&CEE

Jan Wróblewski, współzałożyciel i współwłaściciel rodzinnego holdingu Zdrojowa Invest & Hotels z Kołobrzegu, weźmie udział w panelu „Rynek hoteli resortowych w Polsce – kreowanie marki (...)

Nowa dyrektor sprzedaży i marketingu w DoubleTree by Hilton Łódź

Katarzyna Myszka objęła stanowisko dyrektora sprzedaży i marketingu w hotelu DoubleTree by Hilton Łódź. Zastąpiła na tym stanowisku Joannę Płauszewską-Dekę, która zajmowała to stanowisko od (...)

Anna Gasińska – dyrektor hoteli Kossak i Senacki w Krakowie – w panelu dyrektorów podczas konferencji Hotel Trends

Anna Gasińska, Hotelarz Roku 2016 w kategorii Dyrektor Generalny Hotelu Niezależnego, weźmie udział w panelu „Dyrektorzy generalni o polskim rynku hotelarskim” podczas konferencji Hotel Trends (...)
Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA