W połowie lutego nowym dyrektorem hotelu Sheraton Grand w Krakowie zostanie Apostolos Papatolios, przez ostatnie sześć lat zarządzający Sheratonem w Batumi. Zastąpi na tym stanowisku zarządzającą hotelem od września 2019 r. Gabrielę Ditetovą, która karierę będzie rozwijać w swojej rodzinnej Pradze. Hotel ma też nowe kierownictwo F&B.

Apostolos Papatolios związany jest z hotelarstwem od ponad 20 lat. W latach 2005 -2011 pracował jako F&B Director w Intercontinental Ateny, a przez kolejne dwa lata na tym samym stanowisku w hotelu Renaissance Sharm El Sheikh, wspomagał też jako dyrektor gastronomi otwarcie Renaissance’a w Kairze. W 2014 r. został dyrektorem generalnym hotelu Le Meridien Amman w Jordanii, a w 2016 r. – Sheratona Batumi w Gruzji.
Nowym dyrektorem F&B w Sheratonie Grand został Amit Taneja, który przyjechał do Polski z Baku, gdzie zarządzał kuchnią kilkunastu restauracji hotelu JW Marriott, natomiast nowym szefem kuchni jest Stanisław Bobowski, który był szefem kuchni w hotelu Marriott Diplomatic Quarter Riyadh w Arabii Saudyjskiej.
Dodaj komentarz